ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: Απειλείται με «λουκέτο» ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα

Κύριε Υπουργέ,
ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down στην Ελλάδα, απειλείται να κλείσει! Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος υποστηρίζει 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα και 80-100 παιδιά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά που είναι στη Θεσσαλονίκη μεταφέρονται καθημερινά με το λεωφορείο του Συλλόγου (Καλαμαριά-Εύοσμος) ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου. Υπάρχει επιπλέον υποστήριξη, μέσω τηλεφώνου, μέσω Internet, με αποστολή υλικού και μέσω των δράσεων του Συλλόγου.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Είναι ένας φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό.
Ο λόγος της επικείμενης παύσης λειτουργίας του, είναι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η έλλειψη στήριξης από το κράτος.
Για να συνεχιστεί το έργο του συλλόγου και να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
1. Προτίθεσθε να ενισχύσετε το Σύλλογο Συνδρόμου Down ώστε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους συμπολίτες μας;
2. Υπάρχει σχέδιο για την ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο