ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Διαμαρτυρία των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου στο Υπουργείο Υγείας»

Κύριε Υπουργέ,

έχουν περάσει μόλις λίγες μέρες, που με αφορμή την υπογραφή ατομικών συμβάσεων (αντί για τις εργολαβικές) με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στην εστίαση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης επισκέφθηκε το νοσηλευτικό ίδρυμα της Μεσσηνίας και έδωσε εύσημα στον διοικητή του νοσοκομείου για την πρωτιά του ιδρύματος, ανάμεσα σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύναψης ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους. Μάλιστα, ο κ. Πολάκης ακολουθώντας πιστά τις προεκλογικές «αριστερές» κορώνες της παράταξής του «περί απομάκρυνσης των «ληστρικών ιδιωτικών συνεργείων από τη δημόσια υγεία», χαρακτήρισε τομή την σύναψη των ατομικών συμβάσεων.

Σήμερα, είναι μια ακόμη μέρα διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου, έφραξαν με συρματόπλεγμα την κεντρική είσοδο του υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο. Πάνω ακριβώς από το συρματόπλεγμα έχουν κρεμάσει ποδιές της εργασίας τους, όπου σε κάθε μια από αυτές υπάρχει ένα γράμμα της αλφαβήτου με κόκκινα γράμματα σχηματίζοντας όλες μαζί την φράση " πεινάμε". Όπως καταγγέλλουν, είναι απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες. Δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από τα δεδουλευμένα τους.

Επειδή ζούμε για μία ακόμη φορά τους παραλογισμούς της «πρώτη φορά Αριστερής Κυβέρνησης» να καμαρώνει από τη μία για τα επιτεύγματά της στο θέμα της καθαριότητας των νοσοκομείων με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων και από την άλλη τους εργαζόμενους να χάνουν τα δεδουλευμένα και την αξιοπρέπεια τους, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
1. Για ποιο λόγο δεν καταβάλλετε τα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους, για τους οποίους εσείς αναγνωρίσατε την ανάγκη παροχή των υπηρεσιών τους στα Δημόσια Νοσοκομεία και θεσμοθετήσατε αναλόγως;
2. Ποιο είναι το σχέδιό σας προκειμένου να περιέλθουν σε μια κανονικότητα οι καταβολές των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να αποφευχθούν στο μέλλον αντιδράσεις των εργαζομένων σαν και τις σημερινές;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα