ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: "Σύμφωνα με καταγγελία της πρόεδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, έχει στείλει 8 επιστολές στο υπουργείο και δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Επισημαίνει στα «ώτα βαρήκοα» των υπουργών πως αν ήταν διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης των καρκινοπαθών στα ελληνικά νοσοκομεία, θα καταγράφονταν τουλάχιστον 25% λιγότεροι θάνατοι και ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι αν κάποιος ασθενής είναι άνω των 60 ετών και έχει επιθετικής μορφής καρκίνο, αφήνεται αβοήθητος στο σπίτι του!!!

Τα δημόσια νοσοκομεία υπολειτουργούν, χωρίς τους απαραίτητους ιατρούς και νοσηλευτές ενώ δεν υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί με ειδικότητα στην ογκολογία, και καλούνται να υπηρετήσουν στα ογκολογικά τμήματα απλοί χειρουργοί.

Όσοι έχουν χρήματα οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές ή στο εξωτερικό. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων που αποφασίζει να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο αναγκάζεται να χρεωθεί, να δανειστεί, να ξεπουλήσει την περιουσία του. Για να αντιμετωπιστεί αξιοπρεπώς η αρρώστια θα πρέπει να δαπανήσουν οι ασθενείς τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Επειδή η κατάσταση είναι τραγική, με περιπτώσεις καρκινοπαθών που έρχονται στη δημοσιότητα, οι οποίοι θέλουν να αυτοκτονήσουν για να μην γίνουν βάρος στους δικούς τους ανθρώπους αλλά και να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Τι σκοπεύετε να κάνετε για τη στελέχωση των ογκολογικών τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων;
2. Πως θα αντιμετωπίσετε τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις θεραπείες τους οι χιλιάδες καρκινοπαθείς της χώρας;
3. Πότε θα εισακούσετε τα σπαραξικάρδια μηνύματα των εκπροσώπων των χιλιάδων καρκινοπαθών;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Γιώργος Αρβανιτίδης
Μιχάλης Τζελέπης
Χαρά Κεφαλίδου
Βασίλης Κεγκέρογλου
Ανδρέας Λοβέρδος
Δημήτρης Κρεμαστινός

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη