Και αυτό, με μία τροπολογία εννέα σελίδων την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Είναι αρκετά αφελής, όμως, να πιστεύει ότι με διορισμούς από το παράθυρο μπορεί να κάνει πολιτική, γιατί περί αυτού πρόκειται. Ανοίγει ουσιαστικά μια διαδικασία διορισμών με αποφάσεις των διοικητών των ΔΥΠΕ και με κριτήρια που εκ των υστέρων θα καθορίσει ο Υπουργός σε όλη τη χώρα χωρίς κανένα σχέδιο. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τίποτα άλλα παρά από την επιβίωση της γνωστής παλιάς λογικής "βρήκα λεφτά στο ΕΣΠΑ και τα τρώω". Αυτή είναι η ωμή αλήθεια αυτής της τροπολογίας με τον τρόπο που κατατέθηκε. Δε νομίζω ότι υπάρχει κοινοβούλιο, όχι στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο, όπου μιας τέτοιας ποιότητας και μιας τέτοιας λογικής τροπολογία θα τολμούσε ο οποιοσδήποτε να την καταθέσει τελευταία στιγμή, να την περάσει ουσιαστικά λάθρα, μόνο και μόνο για να ανοίξει ουσιαστικά μια διαδικασία προσλήψεων, πρόχειρα και στο γόνατο" τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας στην αρμόδια επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ. Πολάκη για 18500 διορισμούς στον χώρο της υγείας, ανέφερε ότι "H τεκμηρίωση αποτελεί υποχρέωση σε αυτό το Κοινοβούλιο. Αναφορές σαν αυτές που άκουσα προηγουμένως "περίπου τέσσερις χιλιάδες εδώ, υπολογίζω δυόμισι χιλιάδες εκεί" είναι μία μέθοδος η οποία δεν στέκει. Ζήτησα και τις προάλλες - και θα συνεχίζω να το ζητώ για πολύ καιρό από εδώ και πέρα μέχρι να το δω- την κατάθεση στη Βουλή, έστω την ανάρτηση στο site του Υπουργείου, μιας αναλυτικής κατάστασης με τους διορισμούς όπως αυτοί έγιναν, τις προκηρύξεις κλπ. Αθρόοι διορισμοί αυτού του τύπου και τους οποίους, δυστυχώς, βλέπουμε πολύ τον τελευταίο καιρό, στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων πολιτών είναι συνδεδεμένοι με τον παλαιοκομματισμό. Όχι με τη χρηστή διοίκηση, όχι με τη λύση των προβλημάτων της χώρας, αλλά κυρίως με την επίταξή τους. Δεν είναι ούτε γέμισμα κενών ούτε κάλυψη ενός συστήματος υγείας, που όντως έχει πρόβλημα. Είναι μια απαράδεκτη τακτική της Μεταπολίτευσης, η οποία διαιωνίζεται και γίνεται όλο και χειρότερη απ’ αυτήν την Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, τοποθετήθηκε για το καθεστώς της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, τονίζοντας ότι  "Yιοθετώντας από το ΕΣΥ αυτό το καθεστώς για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, λες και είμαστε στο 1980, έναν απαράδεκτο συντεχνιακό τρόπο εξέλιξης των ιατρών, η κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και ποιότητας ισοπεδώνοντας τα πάντα. Γίνονται μεταθέσεις από τα άγονα του ΕΚΑΒ με την ίδια ακριβώς λογική, παγιώνεται ένα στρώμα επικουρικών, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με προσόντα στο ΕΣΥ με μια λογική η οποία δημιουργεί ένα ενδιάμεσο στρώμα, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί προβλήματα ποιότητας και αξιοπιστίας στο σύστημα υγείας".