Ο διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης ομίλου στο μέλλον καθώς προχωρά στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας. Μιλώντας στους Financial Times, o Sir Andrew Witty δήλωσε πως η επιλογή για διάσπαση της μονάδας καταναλωτικών προϊόντων υγείας είναι ανοιχτή εάν κριθεί απαραίτητο. Αν και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα τέτοια σχέδια, είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται σε αυτό το ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο Sir Andrew δήλωσε ότι είναι «διατεθειμένος να δεχθεί» ότι θα μπορούσε να υποστηριχθεί πως η διάσπαση του εν λόγω τμήματος θα προσέφερε μεγαλύτερη αξία.

Οι πιέσεις που δέχεται για δράση άλλωστε, είναι ασφυκτικές. Την προηγούμενη εβδομάδα, η GSK προειδοποίησε ότι δεν θα πετύχει τον στόχο κερδοφορίας για το 2014, ενώ η εταιρεία έχει εμπλακεί σε ένα καταστροφικό σκάνδαλο στην Κίνα, όπου κατηγορείται για δωροδοκίες δημοσίων υπαλλήλων και αξιωματούχων.

Ο ίδιος πάντως, δηλώνει βέβαιος για τη στρατηγική που ακολουθεί εκτιμώντας ότι θα αποδώσει ανάπτυξη. Η αισιοδοξία του πηγάζει κυρίως από τη συμφωνία των 20 δισ. δολ. με τη Novartis. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον Απρίλιο τη δημιουργία κοινοπραξίας στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων υγείας και την ανταλλαγή αρκετών στοιχείων ενεργητικού. «Μέσω της συμφωνίας μας με τη Novartis ενισχύουμε όλες μας τις δραστηριότητες. Αυτό θα αποδώσει ενισχυμένη αξία για την υπάρχουσα δομή του ομίλου και θα αυξήσει τις επιλογές μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Sir Andrew.

 

Πηγές:
euro2day,gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας