Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε την GlaxoSmithKline για την πολύκροτη υπόθεση δωροδοκίας μη κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβάλλοντας στην βρετανική φαρμακευτική πρόστιμο ύψους 297 εκατ. στερλινών (489 εκατ. δολ.).

Η Glaxo καλείται να πληρώσει το πρόστιμο σε μετρητά και προειδοποίησε πως η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Επίσης, η Glaxo δημοσιοποίησε απολογητική επιστολή στην κυβέρνηση της Κίνας.

Η έρευνα εναντίον της φαρμακευτικής από τις κινεζικές αρχές ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Αρκετοί υπάλληλοι της Glaxο στην Κίνα συνελήφθησαν με την κατηγορία του οικονομικού εγκλήματος. Η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση στην εισαγγελία το Μάιο, με την κατηγορία της δωροδοκίας γιατρών με στόχο την αύξηση των πωλήσεων στη χώρα.

Σημειώνεται πως η εμπορική πολιτική της Glaxο έχει βρεθεί στο στόχαστρο και των βρετανικών αρχών καθώς η Υπηρεσία Υποθέσεων Σοβαρής Απάτης της χώρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον της φαρμακευτικής. «Καταγγελίες εναντίον της GSK για θέματα διαφθοράς έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες επίσης στην Πολωνία και το Ιράκ» αναφέρουν οι Financial Times.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]
Ανακαλύφθηκε νέα λειτουργία του βλεφαρίσματος
Κέρδη μεγαλύτερα από τις προβλέψεις για την Johnson & Johnson