Κλινικές μελέτες ύψους 4,5 εκ. ευρώ, ξεκίνησε πέρυσι η βιοτεχνολογική φαρμακευτική AbbVie στην Ελλάδα, ποσό που αποτελεί περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων από κλινικές μελέτες στη χώρα μας την περασμένη χρονιά.

Η ελληνική θυγατρική, εστιάζοντας στην έρευνα και ανάπτυξη, στοχεύει να αυξήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στο 10% της παγκόσμιας επένδυσης της εταιρίας στο συγκεκριμένο τομέα, διπλασιάζοντας τη σημερινή συμμετοχή της. Στην κατεύθυνση αυτή, στο ιατρικό τμήμα της εταιρίας απασχολούνται 32 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (ιατροί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και χημικοί).

Συνολικά πάνω 3 δισ. ευρώ ή το 15% του κύκλου εργασιών της εταιρίας επενδύεται στην έρευνα και ανάπτυξη.

Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός διευθυντής της AbbVie κ. Πασχάλης Αποστολίδης και η ιατρική διευθύντρια της εταιρίας κ. Τίνα Ανταχοπούλου, στο πλαίσιο παρουσίασης της δραστηριότητας της εταιρίας στη χώρα μας και διεθνώς.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, το ερευνητικό τμήμα της εταιρίας διενεργεί μελέτες για την Ηπατίτιδα C, νευρολογικές παθήσεις όπως οι νευρογνωσιακές διαταραχές στη σχιζοφρένεια, η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και η προχωρημένη Νόσος Parkinson, στην ανοσολογία, δίνοντας έμφαση στα αυτοάνοσα νοσήματα όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, τα Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου, η Ψωρίαση, η Ιδρωταδενίτιδα και η Ραγοειδίτιδα. Σε ότι αφορά την ογκολογία, οι έρευνες στρέφονται στη Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία, το Πολλαπλούν Μυέλωμα και τους Συμπαγείς όγκους, ενώ παράλληλα, διενεργούνται μελέτες και για τη χρόνια Νεφρική Νόσο, την ενδομητρίωση και τα ινομυώματα της μήτρας.

Ήδη αναμένετα η έγκριση επτά νέων φαρμάκων που σήμερα βρίσκονται σε φάση ΙΙΙ ως το 2015, ενώ συνολικά, ως το 2018 αναμένεται η έγκριση 13 νέων φαρμάκων.

Στο πλαίσιο της επένδυσης στις νέες τεχνολογίες, η μητρική εταιρία έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με την Galapagos για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, την Biotest για ένα καινοτόμο αντίσωμα κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ψωρίασης, την Ablynx για ένα νανοαντίσωμα κατά πολλών αυτοάνοσων νοσημάτων, την θυγατρική της Google, Calico, για την έρευνα κατά του καρκίνου να νευροεκφυλιστικών παθήσεων και την Infinity για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά των αιματολογικών καρκίνων.

Με την ολοκλήρωση της πρόσφατης εξαγοράς της εταιρείας Shire, που πιθανολογείται μέχρι τέλος του χρόνου (ήδη βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές) αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρία υγείας, μεγαλύτερη από τα McDonalds, την Boeing και τη Cisco και μέσα στις 6 μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Σήμερα κατατάσσεται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου βάσει χρηματιστηριακής αξίας και στις 12 μεγαλύτερες στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Νέες ενδείξεις

Κεντρικό σημείο στην έρευνά της κατέχουν τα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, η αδαλιμουμάμπη που κυκλοφόρησε το 2002, μέχρι στιγμής έχει ένδειξη για 11 διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ σύντομα αναμένεται οι ενδείξεις του να φτάσουν τις 15 διαφορετικές νόσους.

Το «μυστικό» της επιτυχίας του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι ότι δρα στον παράγοντα TNF (παράγων νέκρωσης όγκων) ο οποίος αποτελεί την κύρια αιτία που προκαλεί τη φλεγμονή στα αυτοάνοσα νοσήματα, ανακόπτοντας έτσι την εξέλιξη των σχετικών ασθενειών.

Οι αυτοάνοσες ασθένειες οδηγούν σε απώλεια της ποιότητας ζωής των πασχόντων, καθώς προκαλούν σημαντικές δυσκολίες σε καθημερινές δραστηριότητες, όπως η εργασία, η φροντίδα για τα μέλη της οικογένειας ή το σπίτι, ο αθλητισμός κλπ., εξαιτίας της απώλειας της λειτουργικής ικανότητας των αρθρώσεων, των ψωριασικών πλακών στα χέρια και τα πόδια, του πόνου και των διαρροιών, αλλά και των άλλων νοσημάτων που συνοδεύουν τις παθήσεις αυτές. Παράλληλα, η ψυχολογική επιβάρυνση που συνδέεται με τις νόσους αυτές, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση. Μάλιστα η ψωρίαση, έχει συνδεθεί και με αυτοκτονικό ιδεασμό, ενώ παιδιά και έφηβοι με ρευματικά νοσήματα και φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, οδηγούνται σε ανεπαρκή σωματική και σεξουαλική ανάπτυξη.

Το κόστος των ασθενειών αυτών είναι μεγάλο, λόγω ανάγκης για βοήθεια στο σπίτι, επισκέψεων στο γιατρό, εργαστηριακών εξετάσεων, συνοδών νοσημάτων και επιπλοκών, νοσηλείας και χειρουργικών επεμβάσεων στις αρθρώσεις ή το έντερο.

Πρόσβαση στις θεραπείες

Το πρόβλημα των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι σε ποσοστό κάτω του 5% αυτών χορηγούνται οι ενδεδειγμένες βιολογικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου τους. Μάλιστα, στην Ελλάδα της κρίσης, η πρόσβαση των ασθενών μειώθηκε κατά 5% σε σχέση με το 2012, όταν στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες σημειώθηκε αύξηση από 7% στο Βέλγιο μέχρι 15% περίπου στη Γερμανία.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων της εταιρίας κ. Άτζελα Βερναδάκη οι δυσκολίες πρόσβασης των ασθενών στις νέες θεραπείες, συμβαίνει σε μια περίοδο που αυξάνονται ραγδαία τα αυτοάνοσα νοσήματα, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το έμμεσο κόστος των παθήσεων, αφού οι ασθενείς μπορεί να χάσουν μέρες εργασίας ή ακόμα και την ίδια την εργασία τους λόγω των νοσημάτων. Και καθώς μειώνεται η παραγωγικότητα και το εισόδημα, αυξάνονται οι αναπηρικές συντάξεις. Έτσι, έως 35% των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορεί να σταματήσουν εντελώς να εργάζονται 5 χρόνια μετά τη διάγνωση, συχνά επειδή η διάγνωση ή η έναρξη της θεραπείας δεν έγιναν εγκαίρως.
Μόνο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το ετήσιο κατά κεφαλήν κόστος φθάνει στο 49% των καρδιολογικών περιστατικών, το 68% των εγκεφαλικών και είναι πενταπλάσιο των τροχαίων ατυχημάτων.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία