Της Πέννης Κούτρα

Σε συμφωνία για την εξαγορά του σήματος Noxzema (αποσμητικά) από την Procter & Gamble φέρεται να έχει καταλήξει ο όμιλος Σαράντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα Noxzema -το οποίο στην Ευρώπη διακινείται μόνο στην Ελλάδα- θα περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Σαράντη στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου του στην τοπική αγορά.

Σημειώνεται ότι η P&G, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της, ακολουθεί αντίστροφη στρατηγική, αποεπενδύοντας από σήματα που έχουν τοπική εμβέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση και άλλων σημάτων από την P&G προς την Σαράντης  είναι μια ανοικτή πιθανότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Σαράντη δραστηριοποιείται σε οκτώ αγορές του εξωτερικού, τόσο στην Ανατολική Ευρώπη όσο και στη Δυτική, με πιο πρόσφατη την ίδρυση θυγατρικής στην Πορτογαλία.

Η επίσημη ανακοίνωση

Την 7η Οκτωβρίου 2014 ο Όμιλος Σαράντη συμφώνησε την εξαγορά από την Procter & Gamble της δραστηριότητας του NOXZEMA στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί την 31η Οκτωβρίου 2014.

Η εξαγορά αυτή, που είναι στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και ισχυροποιεί την θέση του ως ηγετική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων.

Το NOXZEMA αποτελεί ένα καθιερωμένο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο σήμα στην Ελλάδα με σημαντική παρουσία στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες των αποσμητικών σώματος, αφρόλουτρων και αφρού ξυρίσματος. Ειδικότερα, τα αποσμητικά προϊόντα του NOXZEMA βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους επί 11 συναπτά έτη.

Το κόστος της εξαγοράς συμφωνήθηκε σε 8,7 εκ. ευρώ.

Η διοίκηση του Ομίλου θα δώσει έμφαση αρχικά στην ενσωμάτωση του νέου σήματος στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου καθώς και στην υποστήριξή του και την επεκτασιμότητά του.

Η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και την στρατηγική του Ομίλου για περαιτέρω υποστήριξη της βασικής επιχειρηματικής δραστηριότητάς του μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management