Σε μια νέα, δυναμική εποχή εισέρχεται η ΔΕΛΤΑ, υλοποιώντας τη στρατηγική της, στη βάση δύο κεντρικών πυλώνων, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι επιχειρηματικές συμφωνίες της εταιρείας στο εξωτερικό, πιστοποιούν τον εξωστρεφή προσανατολισμό των τελευταίων ετών, ενώ η διαρκής εισαγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων στην ελληνική αγορά επιβεβαιώνουν την εστίαση της εταιρείας στην καινοτομία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το «Φρέσκο Γάλα της Ημέρας», το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία, στις 10 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Ιωάννης Αρτινός υπογράμμισε: «Με βάση και σημείο εκκίνησης την Ελλάδα, συνεχίζουμε να επενδύουμε ενεργά στο αύριο. Με νέες συνεργασίες σε εμπορικό και παραγωγικό επίπεδο, ισχυροποιούμε τις θέσεις μας σε υφιστάμενες αγορές και εισερχόμαστε σε νέες. Παρόλη τη συνεχιζόμενη ύφεση, όλες οι εταιρείες του Ομίλου παρουσιάζουν ανάπτυξη πωλήσεων και άνοδο μεριδίων αγοράς. Η εστίαση στην καινοτομία δημιουργεί καρπούς. Η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Δέλτα, το «Φρέσκο Γάλα της Ημέρας», ένα 100% Ελληνικό προϊόν, έχει αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές, εξαντλώντας όλες τις καθημερινές ποσότητες που διαθέτουμε στην αγορά.

Συγχρόνως, η διεθνοποίηση της εταιρείας προχωράει με αμείωτους ρυθμούς και ήδη τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε 38 χώρες ανά τον κόσμο, με αρκετά πρόσφατα παραδείγματα όπως οι εξαγωγές της ΔΕΛΤΑ στην Ιταλία και του ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ στην Αγγλία και η δημιουργία νέων καταστημάτων εστίασης (GOODY'S, FLOCAFE) στην Αυστραλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Αγγλία. Το 2014 εξελίσσεται σε μία χρονιά σταθμό, βάζοντας τις πιο στέρεες βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη.»

Η ΔΕΛΤΑ, καταγράφει για το 2014, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σημαντική ενίσχυση μεριδίων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων που δραστηριοποιείται. Πραγματοποίησε, μέσα στο έτος, περισσότερα από 10 λανσαρίσματα καινούργιων προϊόντων ενώ εισχώρησε σε νέες κατηγορίες κερδίζοντας σημαντικά μερίδια αγοράς.

Πιο πρόσφατο λανσάρισμα αποτελεί το «Φρέσκο Γάλα της Ημέρας», το οποίο σε μόλις 10 ημέρες κυκλοφορίας κατάφερε να κερδίσει τους καταναλωτές, με ζήτηση που ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις. Το «Φρέσκο Γάλα της Ημέρας», είναι 100% ελληνικό. Είναι ένα προϊόν που σήμερα παράγεται και σήμερα καταναλώνεται. Διανέμεται σε επιλεγμένα σημεία και είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές του λεκανοπεδίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξιοσημείωτη είναι και η πρόοδος που εμφανίζει η ΔΕΛΤΑ στην Ιταλία σε συνέχεια της ανακοίνωσης της συνεργασίας της με τη Granarolo, έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους γαλακτοκομικών στην Ιταλία. Μέσα σε τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούλιο και με διανομή ακόμα υπό ανάπτυξη, κατέκτησε ήδη τη 2η θέση στην αγορά του ελληνικού γιαουρτιού, ξεπερνώντας παίκτες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά για πάνω από 20 χρόνια.

«Η στρατηγική της ΔΕΛΤΑ αποτυπώνεται στον τρόπο που επιχειρεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Με το Φρέσκο Γάλα της Ημέρας, αλλά και τα πολλαπλά νέα καινοτόμα προϊόντα που παρουσιάζουμε στην ελληνική αγορά πιστοποιείται ο προσανατολισμός μας στην καινοτομία, ενώ αποδεικνύεται έμπρακτα η δέσμευσή μας για στήριξη του Έλληνα κτηνοτρόφου και της ελληνικής οικονομίας εν γένει.
Από την άλλη, τα πρώτα βήματά μας στο εξωτερικό στέφονται με επιτυχία αναδεικνύοντας τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων μας, τα οποία κερδίζουν τις εντυπώσεις των καταναλωτών, σε όποια χώρα του κόσμου τα έχουμε τοποθετήσει», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ και του ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ,κ. Αντώνης Μαυριδόγλου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα