Ένα πρόγραμμα για εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) που εμπλέκονται στον τομέα του λογισμικού, του hardware και των τεχνολογιών της ψηφιακής υγείας, είναι το πρόγραμμα Grants4Apps που ξεκινά η Bayer.

Η γερμανική εταιρία, επενδύει περί τις 50.000 ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση, μετέχοντας στο μετοχικό της κεφάλαιο, με ποσοστό πάνω από το 10%. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα κεντρικά γραφεία της Bayer Pharma, στο Βερολίνο.

Coaching

Κάθε επιχείρηση startup λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από ένα έμπειρο επιχειρηματία. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις εκτός από συμβουλές, αποκτούν και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας.

Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε workshops πάνω σε ειδικά θέματα, όπως ο οικονομικός σχεδιασμός και η ανταπόκριση σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εκδήλωση Startup Safary ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Βερολίνο στην Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε μία διημερίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εταιρείες ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως workshops και συναντήσεις με άτομα κοινών ενδιαφερόντων.

Το συνολικό πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές διαφορετικές μεμονωμένες εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν όσες από εκείνες τους ενδιέφεραν και να δημιουργήσουν τη δική τους διαδρομή που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Τομέας Υγείας της Bayer και το πρόγραμμα Grants4Apps διοργάνωσε μία συνάντηση για την Καινοτομία στην Ψηφιακή Υγεία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν για την καινοτομία στο συγκεκριμένο χώρο και να συναντηθούν με άλλους αντίστοιχους επιχειρηματίες, επαγγελματίες υγείας και μέλη της ομάδας της Bayer και να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα Grants4Apps , το οποίο στο επόμενο κύμα του θα συμπεριλάβει και νεοσύστατες επιχειρήσεις από τη χώρα μας.

Η Bayer

Η Bayer δραστηριοποιείται στους τομείς υγείας, γεωργίας και υλικών υψηλής τεχνολογίας. Ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Κατά το 2013, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 113.200 ανθρώπους και είχε πωλήσεις της τάξεως των 40,2 δις. ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις, ενώ οι δαπάνες για R&D σε € 3,2 δις.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο