Τα Κέρδη μετά φόρων του Ομίλου της Creta ανήλθαν σε 746 χιλ € έναντι -19,4 εκ. ζημιών στη αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει η εταιρία συνεχίστηκαν τα θετικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου με σημαντική αύξηση στην κερδοφορίας του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2014 και συγκεκριμένα οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 9,3% και ανήλθαν σε 77,1 εκ. €, έναντι 70,5 εκ. € την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Στην αύξηση πωλήσεων συνέβαλε σημαντικά η επικέντρωση της εταιρείας στη καινοτόμα σειρά προϊόντων «ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ» και η συνεχής επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη, παρουσιάζοντας στην αγορά καινοτομίες και νέες σειρές προϊόντων.
Τα μεικτά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 32 εκ. € έναντι 26,5 εκ. € την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση +20,4% αντιπροσωπεύοντας περιθώριο 41,4%, έναντι περιθωρίου 37,6% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Επιπρόσθετα, το EBITDA του Ομίλου ανήλθε σε 9,3 εκ. € έναντι 4,3 εκ. € την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας αύξηση +118%, αντιπροσωπεύοντας περιθώριο 12%. Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 5,7 εκατ. €. Τα Κέρδη μετα φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 746 χιλ € έναντι -19,4 εκ. ζημιών στη αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 76,2 εκ. € παρουσιάζοντας αύξηση 9,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 31,9 εκ. € με το σχετικό περιθώριο να διαμορφώνεται σε 41,8% έναντι περιθωρίου 39% την αντίστοιχη περσινή συγκρινόμενη περίοδο. Το EBITDA ανήλθε σε 9,5 εκ. € έναντι 5,6 εκ. €, σημειώνοντας αύξηση 69% με το σχετικό περιθώριο να ανέρχεται σε 12,4%. Τα Κέρδη μετα φόρων της Μητρικής ανήλθαν σε 2,5 εκ. € έναντι -14,2 εκ. ζημιών στη αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κ. Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: « Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη θετική εξέλιξη των μεγεθών της Εταιρείας για το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, η οποία ήταν απόρροια της οργανικής ανάπτυξης, της μείωσης της κοστολογικής μας βάσης και επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής μας. Το νέο μοντέλο διεθνούς ανάπτυξης της εταιρείας μας επισφραγίστηκε με τη συνεργασία με την Primo Μeats, την Νο1 εταιρεία αλλαντικών της Αυστραλίας μέσω του μοντέλου Licencing agreement. Οι προοπτικές αυτής της συνεργασίας είναι εξαιρετικά σημαντικές μιας και θα συμβάλουν άμεσα στην κερδοφορία μας, καθώς και στην ενδυνάμωση του brand name της εταιρείας μας. Είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει την αρχή για την υλοποίηση του νέου μοντέλου έμμεσης διείσδυσης σε ξένες αγορές με ελάχιστες κεφαλαιακές δαπάνες.

«Το 2014 αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς για τον Όμιλο. Συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, επενδύουμε στην καινοτομία και στοχεύουμε στα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα διεθνώς.», δήλωσε ο κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν