Της Πέννυ Κούτρα

Στην προσάρτηση ενός ακόμη σήματος από την πολυεθνική Procter & Gamble φέρεται να προχωρά ο όμιλος Σαράντη, μετά την εξαγορά του σήματος Noxzema που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά ο ελληνικός όμιλος φέρεται να εξαγοράζει το σήμα AVA (απορρυπαντικό πιάτων), το οποίο κυκλοφορεί εδώ και δεκαετίες μόνον στην ελληνική αγορά, και αποτελεί το σήμα με το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία του.

Για το σκοπό αυτό, ο όμιλος αναμένεται να δαπανήσει ποσό της τάξης των 3-4 εκατ.ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των σημάτων που διαχειρίζεται εγχωρίως. Η ενσωμάτωση του στην εμπορική δραστηριότητα του ομίλου υπολογίζεται ήδη από το α' εξάμηνο του 2015, και υπενθυμίζεται ότι η απόδοση του δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόσφατο guidance που δημοσιοποίησε ο όμιλος και προέβλεπε αυξημένες πωλήσεις κατά 2% στην εσωτερική αγορά.

Σημειώνεται ότι η πολυεθνική P&G, ακολουθεί αντίστροφη στρατηγική, αποεπενδύοντας από σήματα που έχουν τοπική εμβέλεια.

Ο όμιλος Σαράντη ανέλαβε το σήμα αποσμητικών Noxzema από την αρχή της φετινής χρήσης, και σκοπεύει μάλιστα να μεταφέρει την παραγωγή του- η οποία έως σήμερα πραγματοποιείται στη Βρετανία- στην Ελλάδα, εξοικονομώντας μάλιστα (σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου) πόρους ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο