Η DEMO ABEE προσηλωμένη στην δέσμευσή της για ενίσχυση του επιστημονικού έργου των Ελλήνων Πνευμονολόγων, ήταν χορηγός του ετήσιου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που διεξήχθη για 24η συνεχόμενη χρονιά το τετραήμερο 26 έως 29 Noεμβρίου. 

Στο επίκεντρο της θεματολογίας του Συνεδρίου βρέθηκαν ζητήματα αιχμής όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, το άσθμα, ο καρκίνος του πνεύμονα, η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, το κάπνισμα και η διακοπή του όπως και η φυματίωση. Ακόμη, συζητήθηκαν οι τελευταίες διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στους τομείς της πρόληψης, της αιτιοπαθογένειας, της διάγνωσης και της αντιμετώπισης όλων των αναπνευστικών νοσημάτων.

Η DEMO έδωσε δυναμικό παρόν στο Συνέδριο, με 850 πνευμονολόγους να επισκέπτονται το περίπτερό της και να ενημερώνονται σχετικά με τα επιτεύγματα και τα προϊόντα της εταιρείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ενημέρωση γύρω από την θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς που εμφανίζουν εκ γενετής ανεπάρκεια ή και έλλειψη α1-αντιθρυψίνης με αποτέλεσμα η περίσσεια ελαστάσης να τους προκαλεί σε βάθος χρόνου την καταστροφή του πνεύμονα και για την οποία η DEMO διαθέτει το μοναδικό θεραπευτικό σκεύασμα. Επιπλέον η DEMO ανέλαβε την διανομή των πρακτικών του συνεδρίου σε CD για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής της στόχευσης για την συνδρομή στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την πρόοδο των επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα των φαρμάκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετήσιο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με βασικό στόχο να δώσει την ευκαιρία στις Ομάδες εργασίας της Εταιρείας να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις, να συζητήσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να προγραμματίσουν τις μελλοντικές δράσεις τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο