Η GlaxoSmithKline συμφώνησε να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής Bristol-Myers Squibb, τα οποία συνδέονται με φάρμακα για τον ιό HIV, για 1,5 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το MarketWatch, πρόκειται για μια κίνηση που θα τονώσει ένα από τα ήδη πιο ισχυρά τμήματα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρίας.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η GlaxoSmithKline, πρόκειται να πληρώσει προκαταβολικά 317 εκατ. δολάρια για τα φάρμακα κατά του ιού που βρίσκονται σε τελικά ερευνητικά στάδια. Από εκεί και πέρα, θα καταβάλει άλλα 518 εκατ., βάσει του πότε τα φάρμακα θα σημειώνουν συγκεκριμένα ορόσημα στην ανάπτυξή τους, αλλά από εμπορική άποψη.

Επιπλέον, η εταιρία θα πληρώσει προκαταβολικά 33 εκατ. για το χαρτοφυλάκιο που σχετίζεται με τον ιό αλλά βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.

Η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να ισχυροποιήσει τη ViiV Healthcare, μια επιχείρηση που ασχολείται με τον HIV και ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στη Glaxo. Η Pfizer και η ιαπωνική Shionogi έχουν στην κατοχή τους μικρότερα μερίδια στην εταιρία, η οποία είναι, σύμφωνα με τη Gilead Sciences, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση HIV σε όρους μεριδίου αγοράς.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο