Η Estee Lauder Companies ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα από το αναμενόμενο κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν σε 446,2 εκατ. δολάρια ή 1,19 δολάριο ανά μετοχή από 435,7 εκατ. ή 1,13 δολάριο ανά μετοχή την ίδια περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 1,22 δολάριο, ξεπερνώντας μια μέση εκτίμηση για 1,11.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% σε 3,12 δισ. δολάρια έναντι μιας χαμηλότερης εκτίμησης για 3,08 δις, αφού μια αύξηση στα προϊόντα μακιγιάζ, στα αρώματα και τη φροντίδα μαλλιών αντιστάθμισε μια ελαφριά πτώση στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

Για ολόκληρο το έτος, η εταιρία αναμένει προσαρμοσμένα EPS 3,07 με 3,12 δολαρίων, έναντι μιας πρόβλεψης για 3,18 δολάρια.
«Παρότι η οικονομική και γεωπολιτική μεταβλητότητα δημιουργεί προκλήσεις, η ισορροπία και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μαρκών μας, τα κανάλια και οι αγορές διανομής μετριάζουν την εξάρτησή μας από κάποιο συγκεκριμένο μέρος της επιχείρησής μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Fabrizio Freda.

Η μετοχή της εταιρίας έχει εμφανίσει άνοδο 0,3% κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ ο S&P 500 έχει χάσει 8,8%.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο