Η Sanofi ανακοίνωσε σήμερα πως τα κέρδη δεν αναμένεται να εμφανίσουν σημαντικές μεταβολές φέτος, καθώς η ζήτηση για νέα προϊόντα αντισταθμίζει τις πωλήσεις που πέφτουν στο καλύτερο προϊόν της εταιρίας, την ινσουλίνη Lantus.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Γαλλίας, θα είναι «πιθανώς σταθερά» το 2016. Η εταιρία κατέγραψε κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αν και οι πωλήσεις του Lantus ήταν απογοητευτικές.

Τα καθαρά κέρδη ήταν στο τρίμηνο 1,71 δισ. ευρώ ή 1,31 ευρώ ανά μετοχή, από 1,83 δισ. ευρώ ή 1,39 ευρώ ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι μιας μέσης εκτίμησης για 1,28 ευρώ.

Οι πωλήσεις του Lantus εμφάνισαν πτώση 13% σε 1,54 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο, κυρίως λόγω πιέσεων από την τιμολόγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες και λόγω του ανταγωνισμού στην Ευρώπη. Οι συνολικές πωλήσεις ανέβηκαν 2,3% σε 9,28 δισ.

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος Olivier Brandicourt που ανέλαβε τον Απρίλιο, έχει δεσμευτεί πως θα περικόψει 1,5 δισ. ευρώ σε κόστη, προκειμένου να διατηρήσει την ανάπτυξη μέχρι το 2020. Η Sanofi ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως σχεδιάζει να περικόψει 600 θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα
Ροδόχρους ακμή: Συμβουλές για τη διαχείριση εξάρσεων
Σύνοδος κορυφής G7: Προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες