Η Avon Products ανακοίνωσε πως θα εξαλείψει περίπου 2.500 θέσεις εργασίας και θα μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κίνηση στο πλαίσιο μιας πολυετούς διαδικασίας αλλαγής πορείας της εταιρίας καλλυντικών.

Η Avon, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου 130 χρόνια, τόνισε πως θα μεταφέρει σταδιακά την έδρα της από την Νέα Υόρκη στη Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως αυτή η αλλαγή δεν γίνεται για λόγους φορολογίας, αλλά περισσότερο για να βρεθεί η έδρα πιο κοντά στο μεγαλύτερο όγκο των δραστηριοτήτων της.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται περίπου δύο εβδομάδες αφού η Avon ολοκλήρωσε την πώληση των επιχειρήσεών της στη βόρεια Αμερική, στην εταιρία private equity Cerberus Capital Management, μέσα από μια περίπλοκη συμφωνία που πρόσφερε στην Avon μια ένεση μετρητών και πήρε από τα χέρια της μια επιχείρηση που εμφάνιζε βραδεία ανάπτυξη.

«Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της πώλησης, οι εμπορικές μας δραστηριότητες είναι πλέον εντελώς έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντάς μας να επανεξετάσουμε δραματικά το λειτουργικό μας μοντέλο», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος Sheri McCoy.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού