Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2016 ο όμιλος Κορρές, καθώς ενισχύθηκαν τόσο οι συνολικές πωλήσεις, η λειτουργική και καθαρή κερδοφορία, όσο και οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2%, στα 31 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, από 30,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αποτέλεσμα της θετικής πορείας της δραστηριότητας του Ομίλου στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού.

Σε διεθνές επίπεδο, πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη ήταν οι αγορές προτεραιότητας -Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Νορβηγία-, σημειώνοντας αύξηση 7%.

Στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITDA αυξήθηκαν στα 5,8 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2015, λόγω της ανάπτυξης των συνολικών πωλήσεων και του μεικτού περιθωρίου κέρδους που επετεύχθη.

Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν κατά 91%, στα 2,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, από 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές υπερδιπλασιάστηκαν στα 3,2 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016, από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, ενισχύοντας περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου Kορρές.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ο όμιλος Kορρές θα συνεχίσει να εστιάζει και επενδύει στις στρατηγικές κατηγορίες, παρουσιάζοντας νέα πρωτοποριακά προϊόντα στο κανάλι του φαρμακείου. Η ενίσχυση των αγορών προτεραιότητας, όπως είναι η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία και η Νορβηγία, παραμένει κεντρικός στρατηγικός στόχος.

Τέλος, η Λατινική Αμερική -περιοχή που «εγκαινιάστηκε» επιτυχημένα το β' τρίμηνο 2015 με τη διάθεση των προϊόντων Kορρές στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Avon- αποτελεί πεδίο σημαντικής ανάπτυξης της μάρκας Kορρές.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο