Σημαντικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργασιών με την μητροπολιτική περιοχή Σεντζέν, που αποτελεί την επιχειρηματική «ατμομηχανή» της Κίνας, στους τομείς των Νέων Τεχνολογιών αλλά και σε παραδοσιακούς τομείς όπως της Ένδυσης παρουσιάστηκαν σε Ημερίδα που διεξήχθη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Intercontinental, με διοργανωτή την Επιτροπή Οικονομικών, Εμπορίου και Ενημέρωσης του Δήμου Σεντζέν. 

Όπως επισημάνθηκε από την κυρία Λι Λάν, Διευθύντρια της Επιτροπής Οικονομικών, Εμπορίου και Ενημέρωσης της Σεντζέν και τον κύριο Λι Γιουλιάνγκ, Γενικό Διευθυντή του συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου του Σεντζέν, στους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η Σεντζέν είναι μια μητροπολιτική πόλη 15 εκατομμυρίων - όμορη του Χονγκ Κόνγκ – που αποτελεί εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίας το διεθνές επιχειρηματικό «σταυροδρόμι» της Κινέζικης οικονομικής ανάπτυξης φιλοξενώντας περισσότερες από 270 από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Η Σεντζέν είναι πρωτοπόρος στη διοργάνωση σειράς εξειδικευμένων διεθνών εμπορικών Εκθέσεων με μεγάλη διεθνή παρουσία και απήχηση ξένων επιχειρήσεων που επιζητούν συνεργασίες με δυναμικές κινεζικές εταιρείες.
Παρουσιάστηκαν επίσης επιμέρους θεματικές εκθέσεις ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών, ένδυσης κ.α.

Από ελληνικής πλευράς, την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Φ. Προβατάς, Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου και Α. Μοντιάνο, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την συνεργασία με τη ΛΔ της Κίνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Πρόεδροι της ΔΕΗ, κ. Μ. Παναγιωτάκης και της ΔΕΘ κ. Τ. Τζήκας, εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ, της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και δεκάδες προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό και πανεπιστημιακό χώρο.
Μετά το πέρας της Ημερίδας οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την υλοποίηση κοινού ενδιαφέροντος επιχειρηματικών σχεδίων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα