Στην Coca-Cola Hellenic, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Coca-Cola HBC Finance B.V. με έδρα την Ολλανδία, πέρασε το 15% της Σουρωτής ΑΕ.

Η εν λόγω εταιρεία πλειοδότησε στον χθεσινό πλειστηριασμό του συγκεκριμένου πακέτου μετοχών που διατηρούσε η Τράπεζα Πειραιώς ως ενέχυρου έναντι ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων από την εταιρεία Μυστράς, συμφερόντων του ομίλου Λιακουνάκου.

Ειδικότερα, πλειοδότησε με προσφορά 71 λεπτών ανά μετοχή, έναντι 66 λεπτών ανά μετοχή που πρόσφερε το fund First Athens και 44 λεπτών ανά μετοχή η Σουρωτή Α.Ε, καταβάλλοντας το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ.

Θεωρείται βέβαιο ότι η είσοδος του πολυεθνικού ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Σουρωτής αποτελεί την αρχή για τη μεγαλύτερη εμπλοκή της στη Σουρωτή ΑΕ, καθώς αναμένεται να επιχειρήσει την εξαγορά επιπλέον μεριδίων από τους 1.400 μικρομετόχους που σήμερα κατέχουν άνω του 56% του μετοχικού κεφαλαίου της. Μερίδιο 16% έχει ο Δήμος Θέρμης και 4,5% η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της πολυμετοχικής εταιρείας Ιωάννης Ιωαννίδης σημείωσε ότι επιβεβαιώνει την αυξανόμενη δυναμική που αποκτά το brand της Σουρωτής στη διεθνή αγορά, τονίζοντας ωστόσο ότι «πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μείνει στους μικρομετόχους το 15%, αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν συνέβη, χαιρετίζουμε την είσοδο της συγκεκριμένης εταιρείας στη Σουρωτή».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν