Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι επιδόσεις στις ανεπτυγμένες αγορές τόνωσαν τα αποτελέσματα παρά την επιβράδυνση στις άλλες περιοχές.

Συνολικά, τα κέρδη του κολοσσού διαμορφώθηκαν σε 1,05 δισ. δολάρια ή 24 cents ανά μετοχή, από 1,45 δισ. δολάρια ή 33 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 49 cents, ξεπερνώντας τα 48 cents που ανέμεναν οι αναλυτές του Thomson Reuters.

Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6,9% στα 10,63 δισ. δολάρια, αλλά ξεπέρασαν τις προβλέψεις για 10,51 δισ. Η εταιρία υπογράμμισε πως οι συναλλαγματικές ισοτιμίες εξάλειψαν το 2% των εσόδων της στο τρίμηνο.

Οι αδύναμες επιδόσεις στο εξωτερικό και το ισχυρό δολάριο επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca-Cola, της οποίας περίπου οι μισές πωλήσεις αντιστοιχούν σε αγορές του εξωτερικού αλλά μετατρέπονται σε δολάρια.

Οι υψηλότερες τιμές και οι μικρότερες συσκευασίες στις ΗΠΑ που κοστίζουν στους καταναλωτές περισσότερο ανά ουγγιά, βοήθησαν την εταιρία να αντισταθμίσει αυτές τις πτώσεις.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η Coca-Cola γνωστοποίησε ότι οι όγκοι αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 1% παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το MarketWatch, o διευθύνων σύμβουλος, Muhtar Kent, έκανε λόγο για στέρεα έσοδα στις ανεπτυγμένες αγορές, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τη δυτική Ευρώπη να εμφανίζουν «ξεχωριστές επιδόσεις».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο