Της Εύας Καραμανώλη

Στον ανακριτή διαφθοράς για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία, που φέρεται να ζημίωσε το Ερρίκος Ντυνάν με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, απολογείται ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ανδρέας Μαρτίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαρτίνης είναι προφυλακισμένος εδώ και έξι μήνες για έτερη υπόθεση, που αφορά σε μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Ως προς το κακούργημα για το οποίο απολογείται σήμερα ο κ. Μαρτίνης αφορά στη δωρεάν νοσηλεία περίπου 50 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφοι κ.ά.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και αφορά περίπου 50 περιπτώσεις με κόστος νοσηλείας άνω των 3.000 ευρώ, την περίοδο 2007-2010.

Συνολικά φέρονται να νοσηλεύτηκαν πάνω από 8.000 άτομα, καταβάλλοντας μειωμένο ή μηδενικό αντίτιμο. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ασθενής ο οποίος έπρεπε να καταβάλει περί τις 355.000 ευρώ και κατέβαλε 5.000 ευρώ.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;