Η Βιομηχανία Γάλακτος Κρι Κρι πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη εταιρική της παρουσίαση σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Κρι Κρι, κ. Π. Τσινάβο και τον Οικονομικό Δ/ντή της εταιρίας, κ. Κ. Σαρμαδάκη.

Η Διοικητική Ομάδα της εταιρίας, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο προφίλ της Κρι Κρι, εστίασε στα κύρια επενδυτικά σημεία (επενδυτικά χαρακτηριστικά, στρατηγικές επιλογές, διοίκηση και επιδόσεις).

Ειδικότερα, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η Κρι Κρι πέτυχε να αυξήσει τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά στις κατηγορίες γιαουρτιού και παγωτού κατά +11% και +15% αντίστοιχα (στο 10μηνο του 2016).

Στις δε διεθνείς αγορές, η Κρι Κρι σημείωσε δυναμική ανάπτυξη των εξαγωγών της προς τις χώρες τις Δ. Ευρώπης με αύξηση στις εξαγωγές γιαουρτιού +39% (στο 6μηνο του 2016).

Με τις παραπάνω επιδόσεις, η Κρι Κρι κατάφερε να αντισταθμίσει επιτυχώς την απώλεια πωλήσεων στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που επέφεραν οι δυσμενείς εξελίξεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο στην Ελλάδα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι στρατηγικές επιλογές της εταιρίας για το 2016 εστίασαν στην ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, στην περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών και στο λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων. Αναφορικά με τα τελευταία, σημειώθηκε η εντυπωσιακή πορεία της νέας σειράς γιαουρτιών Super Spoon, τα οποία κέρδισαν μερίδιο αγοράς 18% στην κατηγορία των λειτουργικών γιαουρτιών στην Ελλάδα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμά τους.

Η Κρι Κρι για την υποστήριξη του πλάνου ανάπτυξής της, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος αξίας 10 εκατ. €, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της δυνατότητας παραγωγής νέων προϊόντων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD