Η Heineken ένωσε τις δυνάμεις της με την Patron Capital για να αγοράσουν το βρετανικό φορέα pub, Punch Taverns, για 402,7 εκατ. στερλίνες, εκτοπίζοντας έναν από τους συνιδρυτές της εταιρίας που επίσης ετοιμαζόταν να υποβάλει προσφορά.

Η Patron θα πληρώσει 180 πένες/μετοχή σε μετρητά, ενώ η Heineken θα καταβάλει έπειτα στην επενδυτική εταιρία 305 εκατ. στερλίνες για 1.900 pubs, όπως γνωστοποίησαν σε ξεχωριστές τους σημερινές ανακοινώσεις.

Η Punch ανέφερε πως οι τρεις μεγαλύτεροι μέτοχοί της, οι οποίοι έχουν συνολικά τον έλεγχο του 52% των μετοχών της, στηρίζουν την προσφορά, αναφέρει το Bloomberg.

Η προσφορά είναι κατά 40% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης, δηλαδή της παραμονής της ημέρας κατά την οποία η Punch αποκάλυψε ότι η Heineken έχει εκφράσει ενδιαφέρον και πρόσθεσε ότι ο συνιδρυτής της, Alan McIntosh, εξέταζε την πιθανότητα υποβολής προσφοράς αξίας 185 πενών/μετοχή μέσω της Emerald Investment Partners.

Η αγορά πρόκειται να προσθέσει στις 1.049 μπυραρίες που ήδη έχει υπό τον έλεγχό της η Heineken στη Βρετανία. Όπως υποστήριξε, πρόκειται να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος φορέας pubs στη Βρετανία, μετά τη συναλλαγή που εκτιμά πως θα αυξήσει τα κέρδη της ήδη από το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωσή της.

Η Punch, η οποία φορτώθηκε με χρέος αμέσως αφότου ξέσπασε η κρίση, δεν έχει εμφανίσει ετήσια κέρδη από το 2007 και μετά, ενώ η μετοχή της έχει καταγράψει πτώση 97% σε σύγκριση με ένα peak εκείνης της χρονιάς, καθώς τα μπαρ της Βρετανίας έχουν έρθει αντιμέτωπα με τα φθηνότερα ποτά του σουπερμάρκετ, με την απαγόρευση του καπνίσματος και με συμφωνίες που βάζουν φραγμούς στην αγορά ποτών.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας