Η Johnson & Johnson διαπραγματεύεται ένα ντιλ για την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion, η οποία θα διαχωρίσει το εμπορικό χαρτοφυλάκιο της τελευταίας από αυτό της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters την Πέμπτη.

Η δομή της συμφωνίας θα επιτρέψει στην J&J να αποκτήσει την Actelion με μια προσφορά στα 260 δολάρια ανά μετοχή, λίγο πάνω από ότι είχε προσφέρει όταν αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Την ίδια στιγμή θα αφήνει στους μετόχους της Actelion το περιθώριο να έχουν οικονομικά οφέλη από τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, το τμήμα έρευνας της Actelion θα μεταφερθεί σε μια νέα εισηγμένη εταιρεία. Η ιδιοκτησία της νέας εταιρείας και το αν ο CEO της Actelion θα είναι ο επικεφαλής, είναι από τις λεπτομέρειες που βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση, σημείωσαν οι πηγές.

Ένα ντιλ μπορεί να οριστικοποιηθεί ως το τέλος του Ιανουαρίου, επισήμαναν οι πηγές, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία.

Η J&J και η Actelion αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management