Στοχευμένη πολιτική σε 9 μέτωπα, σκοπεύει να ακολουθήσει τη φετινή χρονιά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), φρενάροντας από τη μία λανθασμένες κινήσεις που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση και λειαίνοντας από την άλλη, κακώς κείμενα του παρελθόντος. Στις βασικές προτεραιότητες του κλάδου τέθηκε και η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.  Αυτά αποφασίστηκαν στην πρώτη γενική συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΙΚ, που πραγματοποιήθηκε στις 11-1-2017.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Ολοκλήρωση και παρουσίαση της μελέτης  οργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών σε κράτη του εξωτερικού που παρουσιάζουν ενδιαφέρον  για ιατρικό τουρισμό.
  2. Η έκδοση ερωτηματολόγιου της ΠΕΙΚ που θα συμπληρώνεται από τους ασθενείς των συνεργαζόμενων κλινικών και θα συλλέγεται από την ΠΕΙΚ με το ερώτημα: " γιατί επιλέξατε τον ιδιωτικό τομέα για τη νοσοκομειακή σας περίθαλψη και για το πρόβλημα υγείας σας;".
  3. Έγινε ενημέρωση για τη συνεργασία της ΠΕΙΚ με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην υγεία.
  4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Δημ. Εσόδων για το θέμα της απόδοσης του ΦΠΑ και την είσπραξή του.
  5. Η διοργάνωση στα τέλη Ιανουαρίου τριπλής εκδήλωσης για το πρόγραμμα υγείας, ετήσια Γενική Συνέλευση και παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νόμου από εργατολόγο, ο οποίος και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν.
  6. Αποφασίστηκε η κατάθεση αίτηση αναβολής για την εκδίκαση στο ΣτΕ στις 31-1-2016 της αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για το Claw Back.
  7. Συζητήθηκε η παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των χωρών της Ε.Ε. με θέμα την κοινή στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στην υγεία.
  8. Αποφασίστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικές κλινικές με τον ΕΟΠΥΥ.
  9. Τέλος, αποφασίστηκε διευρυμένη επικοινωνιακή στήριξη (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) για την προβολή του νέου προγράμματος υγείας που έχει συντάξει η ΠΕΙΚ και το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του μήνα. Η προβολή του ξεκινά από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας