Του Στέφανου Kοτζαμάνη

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το εγχείρημα της έκδοσης «κάρτας υγείας» από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας (ΣΙΚΕ), μέσω της οποίας -έναντι τιμήματος χαμηλότερου των 100 ευρώ- θα εξασφαλίζονται εκπτώσεις στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και δωρεάν υπηρεσίες σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, με εξαίρεση τα εξειδικευμένα υλικά και την αμοιβή του γιατρού.

Επίσης, η κάρτα θα δίδεται σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας (σε κάθε περίπτωση άνω των 14 ετών, προκειμένου να μην εντάσσονται στα παιδιατρικά τμήματα) και ιστορικού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στα τέλη του μήνα, ενώ το προϊόν θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο.

Στην πράξη, το προϊόν οργανώνεται από τον ΣΙΚΕ και θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή κλινικών που θα θελήσουν να ενταχθούν στο σύστημα. Λέγεται πως αρχικά θα ενταχθούν γύρω στις δέκα κλινικές, με στόχο το δίκτυο αυτό να ενδυναμωθεί περαιτέρω κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αφενός να λάβει ευρεία γεωγραφική διασπορά και αφετέρου, να αποφευχθούν επικαλύψεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση του ΣΙΚΕ θα γίνει χωρίς τη συνεργασία ασφαλιστικής εταιρείας και αποσκοπεί στη δημιουργία συνεργειών και οικονομιών κλίμακας για τις κλινικές-μέλη που τελικά θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Για την υποστήριξη του εγχειρήματος, θα δημιουργηθεί και call center που θα πληροφορεί τους καρτούχους και θα τους κατευθύνει στα πλησιέστερα σημεία εξυπηρέτησης.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία