Tην ίδια στιγμή… κλινικάρχες μισθώνουν μεμονωμένα τμήματά τους σε άλλους μπας και καταφέρουν να σώσουν τελικά τις μονάδες τους που φυτοζωούν!

Πηγές αναφέρουν ότι η κινητικότητα που επικρατεί σήμερα στον κλάδο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα έχει κτυπήσει κόκκινο και στο παιχνίδι ενδιαφέρονται να μπουν δυνατά και ξένοι παράγοντες.  

Στέλεχος της αγοράς που δραστηριοποιείται κατά βάση στον Πειραιά, μας αποκάλυψε ότι πρόσφατα Γερμανοί ενδιαφέρθηκαν να μισθώσουν κλινική στην περιοχή. Σύμφωνα με αυτόν, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορά μονάδα στο κέντρο του Πειραιά με περίπου 70 κλίνες.

Την ίδια στιγμή επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη μίσθωσε πρόσφατα τη μονάδα του που λειτουργεί στη συμπρωτεύουσα με 80 κλίνες σε άλλον παράγοντα αντί του ποσού των 5.000 ευρώ, ενώ ο τελευταίος έχει αναλάβει και την μισθοδοσία του προσωπικού.  Εντωμεταξύ, άλλος κλινικάρχης μίσθωνε μέχρι πρότινος το τμήμα αιμοκάθαρσης στην κλινική του έναντι 13.000 ευρώ.

Εξελίξεις έχουμε όμως και στην πρωτεύουσα…. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο κλινικές άλλαξαν πρόσφατα χέρια. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία κλινική στη Δυτική Αττική με 70 κλίνες, όπου ανέλαβε να την μανατζάρει νέος ιδιοκτήτης αντί μισθώματος που ακούγεται ότι φθάνει τα 10.000 ευρώ. Ο ίδιος εμφανίζεται να πήρε και μία κλινική στο κέντρο της Αθήνας…

Συνομιλώντας με παράγοντες από την δευτεροβάθμια περίθαλψη μας ανέφεραν ότι αυτές οι κινήσεις μεταβίβασης ολικής ή και μερικής μονάδων σε νέους ιδιοκτήτες ήταν αναμενόμενες από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός δεν λέει να αυξηθεί, το ημερήσιο νοσήλιο φθάνει μόλις τα 132 ευρώ την ημέρα, όταν το πραγματικό κόστος (ημερήσιο) είναι στα 1500 ευρώ, εκκρεμούν πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 135 εκατ. ευρώ κ.λπ.

Οι ίδιοι θεωρούν ότι το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε μονάδες από   από 80 έως και 120 κλίνες που αντιμετωπίζουν και τα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με κορυφαίο την ανύπαρκτη ρευστότητα. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία εξαετία έχουν αναστείλει την λειτουργία τους 30 κλινικές αυτού του μεγέθους.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;