Συνομιλώντας μαζί του, μας ανέφερε ότι οι οφειλές αυτές αφορούν την περίοδο 2008-2012, όταν στο νοσοκομείο τότε απασχολούνταν 800 άτομα, ενώ σήμερα είναι περίπου 600.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σωματείο έχει στα χέρια του διαιτητικές αποφάσεις από το Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά και το Εφετείο που έκαναν δεκτές  τις οικονομικές διεκδικήσεις των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν. Και συνεχίζει το 2011, η πρώην διοίκηση του νοσοκομείου έκανε έφεση επί των αποφάσεων αυτών, ενώ ένα χρόνο μετά η ίδια υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση με τους εργαζομένους. Στην σύμβαση στο άρθρο 4 αναφέρονταν ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ των εργαζομένων, τότε θα καταβάλλονταν και το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2013, όπως μας τόνισε ο κ. Παναγιώτης Κυραντζής, το Εφετείο Αθηνών απεφάνθη υπέρ των εργαζομένων και άρα θα έπρεπε η πρώην διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλλει τα χρωστούμενα στους εργαζομένους, που όμως δεν έγινε.

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου από την θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς "ΗΜΙΘΕΑ" δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από τις προηγούμενες οφειλές, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ερρίκος Ντυνάν. Παράλληλα, όπως μας επεσήμανε ο κ. Π. Κυραντζής, το Σωματείο Εργαζομένων έχει καταφύγει και στην Επιθεώρηση εργασίας για καταπάτηση όρων της επιχειρησιακής σύμβασης του 2012, όπως τα ειδικά ωράρια που πρέπει να ισχύουν για κάποια τμήματα της κλινικής (τεχνολόγων-ακτινολόγων, νοσηλευτές σε ΜΕΘ και χειρουργεία  κ.λπ.)

Αν και το Σωματείο έχει εκφράσει από τη πρώτη στιγμή την αντίθεσή του έναντι του κανονισμού του πλειστηριασμού του νοσοκομείου, ο κ. Π. Κυραντζής αναγνωρίζει ότι τα τελευταία δύο χρόνια που έγινε η μεταβίβαση του, έχει ανατραπεί το αρνητικό οικονομικό κλίμα. Δηλαδή, αυξάνει σταθερά τον τζίρο του, ενώ πλέον οι εσωτερικοί ασθενείς κυμαίνονται στους 130 από περίπου 30 που ήταν πριν από δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι η δυναμικότητα της κλινικής είναι 400 κλίνες.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;