Κομμωτήρια, αλλά και ινστιτούτα αισθητικής παρέχουν παράνομα και ανενόχλητα κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών οδοντιατρικές υπηρεσίες με πρώτη και καλύτερη τη λεύκανση δοντιών. Μόλις την τελευταία διετία ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής προχώρησε σε 10 καταγγελίες τέτοιων παράνομων επιχειρήσεων χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως μας λέει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, κ. Αθανάσιος Υφαντής.   

Παρεμπιπτόντως σήμερα, όπως μας αποκάλυψε διεξάγεται στην συμπρωτεύουσα και δικαστήριο, για παράνομη επιχείρηση που παρείχε οδοντιατρικές υπηρεσίες. 

Είναι η ίδια επιχείρηση, μας λέει ο ίδιος που είχε καταγγείλει προ λίγο καιρό και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής και για την οποία το  Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) καταδίκασε με έκθεσή της. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει ήδη υποβληθεί στην Εισαγγελία, στον Υπουργό Υγείας και στην Περιφέρεια Αττικής.   Το θέμα της εν λόγω εταιρείας είναι πολύ σοβαρό, τονίζει ο κ. Α. Υφαντής, καθώς  έχει δημιουργήσει πανελλαδικός αλυσίδα σημείων πώλησης οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Δυστυχώς, όπως ανέφερε  την τελευταία τριετία προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να βρεθεί λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την φοροεπιδρομή που υπάρχει, έχει διώξει πολλούς συναδέλφους στο εξωτερικό , μας λέει ο κ. Αθ. Υφαντής. Συγκεκριμένα το 2009, στο Σύλλογο τα  μέλη ήταν 5.900  ενώ σήμερα φθάνουν τα 5.200 μέλη. Την ίδια στιγμή υπάρχει υπερπληθώρα νέων οδοντιάτρων και συγκεκριμένα κάθε χρόνο αποφοιτούν περίπου 300 οδοντίατροι από τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος. 

Το θέμα της παρανομίας βλάπτει πολλαπλώς τη χώρα (δημόσια υγεία-έσοδα του κράτους) αλλά και τους επιστήμονες που υπηρετούν το επάγγελμα του Οδοντιάτρου, τονίζει ο κ. Αθανάσιος Υφαντής επισημαίνοντας ότι κάποτε πρέπει σε αυτή τη χώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους νόμιμους επαγγελματίες και στον πολίτη! 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD