Μέχρι στιγμής 10 ιδιωτικές κλινικές (σε όλη την Ελλάδα) έχουν εντάξει στο προϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο το εν λόγω πρόγραμμα και έχουν δείξει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό άλλες τόσες μονάδες.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι επεμβάσεις που περιλαμβάνει έχουν σήμερα ένα κυμαινόμενο ημερήσιο κόστος (νοσηλείας) στην κλινική από 500 έως και 1000 ευρώ περίπου (συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των υλικών και των φαρμάκων). Πρόκειται για επεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας όπως για παράδειγμα θεωρείται η πλαστική χειρουργική.

Σε συνομιλία που είχαμε με παράγοντα του κλάδου με την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος  ο ασθενής δεν θα επιβαρύνεται με το κόστος νοσηλείας στην κλινική (εφόσον η τελευταία το εφαρμόζει). Οι μόνες επιβαρύνσεις για τον ασθενή θα είναι η αμοιβή του γιατρού και τα υλικά χειρουργείου εφόσον τα τελευταία συγκαταλέγονται στα ακριβά, όπως για παράδειγμα θεωρούνται τα ορθοπεδικά είδη.

Στο ερώτημα μας πόσες ιδιωτικές κλινικές θα μπορούσαν να εντάξουν στις υπηρεσίες τους το προαναφερόμενο πρόγραμμα, ο συνομιλητής μας τόνισε ότι όλες θα μπορούσαν να το πράξουν παρά το γεγονός ότι οι μισές και παραπάνω αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, όπως επιβεβαιώνουν και τα 30 λουκέτα ιδιωτικών κλινικών την τελευταία εξαετία. Θυμίζει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν πληρωθεί μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμούν δεκάδες ενστάσεις για τις υποβολές που έχουν γίνει –παρά το ότι το αρμόδιο όργανο του κράτους διαρρέει ότι δεν υπάρχει καμία ένταση. Ο ίδιος παράγοντας έχει ανά χείρας 3 δικές του ενστάσεις για τις οποίες όπως μας είπε πρέπει να περιμένει 3 μήνες (το λιγότερο) για την εκκαθάριση τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής
Ελληνικά τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση ''Pharmacists for the Future”
ΕΟΔΥ: Προληπτικά μέτρα για ταξιδιώτες - Επιδημίες και συμβάντα στον κόσμο