Το βραβείο του «Καλύτερου Φαρμακευτικού Προϊόντος» για το Osimertinib έλαβε η AstraZeneca, στα διεθνούς κύρους φαρμακευτικά βραβεία  Prix Galien Greece 2017 που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη διάκριση σε ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως τα Prix Galien Greece. Το Osimertinib είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσέγγισής μας στον σχεδιασμό εξατομικευμένων φαρμάκων που προσφέρουν την κατάλληλη θεραπεία στον κάθε ασθενή, σεβόμενοι τους περιορισμένους πόρους του συστήματος υγείας. Είμαστε περήφανοι που έχουμε στο pipeline μας το Οsimertinib, και μπορούμε να το παρέχουμε και στους Έλληνες ασθενείς.»

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien Greece διοργανώθηκαν για τρίτη φορά στη χώρα μας επιβραβεύοντας και φέτος την επιστημονική έρευνα και καινοτομία σε μια λαμπρή τελετή παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσία της χώρας μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο