Ραγδαίες ανακατατάξεις σημειώνονται παγκοσμίως στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας με τους ισχυρούς παίκτες που διακινούν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων σε διάφορους κλινικούς τομείς να εξαγοράζουν μεμονωμένες εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ξένο τύπο η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Becton Dickinson και Co, έχει καταλήξει σε συμφωνία να αγοράσει τον ανταγωνιστή της C.R. Bard Inc. Η εξαγορά θα γίνει τόσο με μετρητά όσο και με μετοχές αξίας 24 δις. δολ. 

Σημειώνεται, ότι τα προϊόντα της Bard, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κεντρικούς καθετήρες, ενώ καινοτομεί με μία συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα και διευκολύνει τη χορήγηση  φαρμάκων. Από την άλλη, η BD παρέχει προϊόντα για ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων, ενώ  ασχολείται και με την διακίνηση σκευασμάτων. 

Όπως αναφέρεται λοιπόν, η συμφωνία που ανακοινώθηκε την περασμένη Κυριακή εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, αλλά αναμένεται και το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες - περί ανταγωνισμού- ρυθμιστικές αρχές. Η οριστικοποίησή του deal αναμένεται να έχει κλείσει έως το φθινόπωρο. 

Σύμφωνα πάντα με τα ξένα δημοσιεύματα, για κάθε μετοχή της Bard, οι μέτοχοι θα πάρουν σχεδόν 223 δολάρια σε μετρητά, καθώς και πάνω από το μισό μερίδιο της μίας μετοχής της Becton Dickinson και Co.  Η αξία της τελευταίας ανέρχεται στα 317 δολ. Όσον αφορά στην  μετοχή της Bard έκλεισε στα 253,07 δολ. την Παρασκευή που μας πέρασε.

Όπως αναφέρεται στην συμφωνία η BD θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με 1,7 δις. δολάρια σε μετρητά, περίπου 10 δις. δολάρια χρέους, 4,5 δις. δολάρια σε μετοχές και τίτλους και 8 δις. δολ. σε μετοχές της BD.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"
Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου
"ΑνθίΖΩ" με την ΑΚΟΣ στην Κύπρο