“Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για τη θεραπεία των φλεγμονωδών παθήσεων. Στο άμεσο μέλλον θα επικεντρωθούμε στην αιμοφιλία και την καλύτερη φροντίδα των αιμορροφιλικών”, τόνισε στο Iatronet o κ. Nicola Zancan, Market Development Director στην εταιρεία Sobi,  που θα διαχειρίζεται την αγορά της  Ελλάδος, την Κύπρο και την Μάλτα.

Όπως ο ίδιος μας ανέφερε «Η Sobi θα επιδιώξει στενή συνεργασία και διάλογο με όλες τις Αρχές, τους εταίρους στο χώρο της Υγείας και το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να παρέχουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και βιώσιμη πρόσβαση στη θεραπεία για τους ανθρώπους που ζουν με σπάνιες παθήσεις στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία βρίσκεται  ήδη σε στενή επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών προκειμένου να ακούει αλλά και να κατανοεί καλύτερα τις καθημερινές προκλήσεις και τις ανάγκες που άπτονται της ελληνικής πραγματικότητας.

Στόχος της Sobi είναι να γίνει ένας σταθερός και αξιόπιστος εταίρος για την ελληνική κοινωνία ευρύτερα, ενώ ο κ. Nicola Zancan απέφυγε να διευκρινίσει  τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την ελληνική αγορά, όπως και για το ποια προϊόντα θα διατεθούν σε αυτήν στο μέλλον.  

Σήμερα, η Sobi (Swedish Orphan Biovitrum AB (publ)  διαθέτει παρουσία σε 24 χώρες, παρέχοντας θεραπείες σε ασθενείς σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα και προϊόντα για τις σπάνιες παθήσεις, προς τις συνεργαζόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Ρωσία.

Το ερευνητικό και προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο εστιάζει στην αιμοφιλία, τις φλεγμονές και τις γενετικές και μεταβολικές παθήσεις.

Η Sobi θεωρείται πρωτοπόρος στη βιοτεχνολογία με παγκοσμίου επιπέδου δυνατότητες στην πρωτεϊνική βιοχημεία και στην παρασκευή βιολογικών παραγόντων. Το 2016 η Sobi εμφάνισε συνολικά έσοδα 5.2 δις SEK  (USD 608M), ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της ανερχόταν σε 760 υπαλλήλους.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν