Η Merck, παρουσίασε δεδομένα στο 69o Ετήσιo Συνέδριο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 22-28 Απριλίου 2017, στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη. Η Merck παρουσίασε 15 περιλήψεις εργασιών για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), συμπεριλαμβανομένων μελετών αξιολόγησης της ιντερφερόνης βήτα-1α (υποδόρια χορήγηση, 3 φορές την εβδομάδα) και των υπό έρευνα Δισκίων Κλαδριβίνης.

«Η ιντερφερόνη βήτα-1α (υποδόρια χορήγηση, 3 φορές την εβδομάδα) έχει ένα καλά τεκμηριωμένο προφίλ ασφάλειας, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 20 χρόνια κλινικών μελετών και εμπειρίας με ασθενείς, και οι πληροφορίες από τις μελέτες και τις αναλύσεις που παρουσιάζουμε στο ΑΑΝ εμβαθύνει την κατανόησή μας για αυτήν τη θεραπεία της Υποτροπιάζουσας - Διαλείπουσας Πολλαπλής Σκλήρυνσης», δήλωσε η Δρ. Kathleen Hawker, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νευρολογίας και Ανοσολογίας της EMD Serono, του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck KGaA (Darmstadt, Γερμανία), στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για τα Δισκία Κλαδριβίνης, μιας υπό έρευνα, βραχείας διάρκειας, από του στόματος θεραπείας που θεωρείται ότι επιλεκτικά και περιοδικά στοχεύει λεμφοκύτταρα, τα οποία ενδεχομένως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παθολογικής διαδικασίας της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Τα Δισκία Κλαδριβίνης βρίσκονται επί του παρόντος υπό κλινική έρευνα και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί για θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή αλλού. Τον Ιούλιο του 2016, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε δεκτή την επανεξέταση της Αίτησης Άδειας Κυκλοφορίας των Δισκίων Κλαδριβίνης για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας διαλείπουσας Πολλαπλής Σκλήρυνσης σε ενήλικες ασθενείς.

«Στοχεύουμε σταθερά στην επίτευξη καινοτομίας για ασθενείς που έχουν ανάγκη και οι παρουσιάσεις μας αυτήν την εβδομάδα στο ΑΑΝ, ένα από τα κορυφαία συνέδρια νευρολογίας, επιβεβαιώνουν περαιτέρω την υπόσχεση των Δισκίων Κλαδριβίνης ως δυνητική θεραπευτική επιλογή για την Υποτροπιάζουσα Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση», δήλωσε ο Luciano Rossetti, Επικεφαλής του Τμήματος Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κλινικά προγράμματά μας, τους τομείς και τις δραστηριότητές μας στη νευρολογία εάν επισκεφτούν το ιατρικό μας περίπτερο #473. Οι δραστηριότητες του περιπτέρου περιλαμβάνουν την παρουσίαση μίας φιλανθρωπικής δωρεάς ύψους 25.000$ στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Can DO MS, στις 25 Απριλίου, 3 μ.μ., καθώς και σταθμούς προσομοίωσης “I’m facing MS”, οι οποίοι «μετενσαρκώνουν» τις εμπειρίες χρηστών με διαφορετικά προβλήματα ΠΣ σε έργα τέχνης.

Brain Health Fair του ΑΑΝ

Η EMD Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck KGaA, Darmstadt, Γερμανία, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα παρουσιάσει στο Brain Health Fair του ΑΑΝ στις 21 Απριλίου, από τις 10.00π.μ. έως τις 16.00, εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι ίδιοι πώς είναι να πάσχει κάποιος από ΠΣ, μέσω εικονικής πραγματικότητας και άλλων δραστηριοτήτων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο