Όχι μία, όχι δύο, αλλά 10 εξαγορές πραγματοποίησε από το 2012 μέχρι σήμερα, γεγονός που κατέταξε την εταιρεία Boston Scientific στη δεύτερη θέση (μετά την ανταγωνίστρια της Medtronic) με τις περισσότερες προσαρτήσεις άλλων εταιρειών στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως υποστηρίζει έκθεση της CB Insights.

Με 27.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και περίπου 2.500 στη έδρα της στην Μασαχουσέτη, η Boston Scientific (NYSE: BSX) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών που εδρεύει στην Πολιτεία, με βάση το προσωπικό. Για τη Boston Scientific, η σειρά των εξαγορών συνέπεσε με τη θητεία του Mike Mahoney, ο οποίος προσχώρησε ως πρόεδρος τον Οκτώβριο του 2011 και ονομάστηκε CEO ένα χρόνο αργότερα. Η Boston Scientific έχει δει σταθερή αύξηση των τιμών των μετοχών της με τον 52χρονο Mahoney στο τιμόνι.  Ο τελευταίος παραμένει ένα από τα υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη μεταξύ των δημόσιων εταιρειών της πολιτείας, με συνολικές αμοιβές 35,7 εκατομμύρια δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής της, ανέρχεται σε 36 δισ. δολάρια περίπου. Οι εξαγορές της Boston Scientific από τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με τα δελτία τύπου της εταιρείας, ήταν οι εξής:

1. Cameron Health, η οποία δραστηριοποιείτο στον τομέα των υποδόριων εμφυτεύσιμων καρδιακαών απινιδωτών S-ICD, 150 εκατ. δολάρια συν περισσότερο από 1,2 δισ. δολάρια σε πιθανές πληρωμές, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της απόδοσης των προϊόντων της Cameron Health (Ιούνιος 2012)

2. BridgePoint Medical, στον τομέα των στεφανιαίων αποκλεισμών, μη ανακοινωθείσα (Σεπτέμβριος 2012)

3. Rhythmia Medical, στον τομέα της καρδιακής χαρτογράφισης και ηλεκτροφυσιολογίας, με 90 εκατ. δολάρια μετρητά συν 175 εκατ. δολάρια σε πιθανές πληρωμές, ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της απόδοσης των προϊόντων της Rhythmia Medical (Οκτώβριος 2012)

4. Vessix Vascular, στον τομέα της νεφρικής απονεύρωσης, με 125 εκατ. δολάρια συν -έως και- 300 εκατ. δολάρια σε ενδεχόμενες πληρωμές (Νοέμβριος 2012)

5. IoGyn Inc., στον τομέα της γυναικολογίας (συστήματα αφαίρεσης ενδομήτριων ιστών), με 65 εκατ. δολάρια μετρητά για την εξαγορά του υπόλοιπου 72% των μετοχών (Μάιος 2014)

6. StarMedTech GmbH, στον κατασκευαστικό τομέα των Ουρολογικών Laser, μη ανακοινωθείσα (Φεβρουάριος 2014)

7. Xlumena Inc., στον τομέα των συσκευών για χρήση με ενδοσκοπικό υπέρηχο, με 62,5 εκατ. δολάρια μετρητά.

8. Cosman Medical, συστήματα καυτηριασμού με ραδιοσυχνότητες, μη ανακοινωθείσα (Ιούλιος 2016)

9. EndoChoice Holdings Inc., στον τομέα της γαστρεντερολογίας, με 210 εκατ. δολάρια (Νοέμβριος 2016)

10. Symetis SA, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας, 435 εκατ. δολάρια μετρητά (Μάρτιος 2017) με χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης στο 2ο τρίμηνο του 2017.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management