Εντός του 2017 η Demo ξεκινά τις εργασίες για τη δημιουργία της 4ης μονάδας παραγωγής στο Κρυονέρι όπου και εδρεύει. Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία έχει ξεκινήσει μία επένδυση αξίας 35εκατ ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμάκων και αποθήκευσης.

Η είδηση για την νέα μονάδα, ακούστηκε  στο πλαίσιο της Επιστημονικής Ημερίδας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, με θέμα: "Ο φαρμακοποιός μου στην κοινωνία", που πραγματοποιήθηκε στο Aποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τριπόλεως , στις 14 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης,  η  Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ.  Σταύρο  Δέμο για το σπουδαίο κοινωνικό, εταιρικό και ανθρωπιστικό έργο που έχει προσφέρει στον τόπο, ο οποίος συγχρόνως, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας.
 
Ο Σταύρος Δέμος, γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας από πατέρα Αρκά και μητέρα Μικρασιάτισσα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτέρα Βιομηχανική Σχολή (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φαρμακευτική Σχολή, όπου έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής. Από τα φοιτητικά του χρόνια, είχε το όραμα  της δημιουργίας της δικής του Βιομηχανικής μονάδας.

Το 1965 άνοιξε Φαρμακείο στην Κοινότητα Παπάγου, ενώ το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση  «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ Φαρμακευτικά Προϊόντα». Το 1968 ίδρυσε την ετερόρρυθμη εταιρεία  «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» Παραγωγή και Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων. Οι δύο αυτές επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν το 1973 και ιδρύθηκε η «DEMO Aνώνυμος  Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Φαρμάκων»  η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Για την επιστημονική και την κοινωνική του προσφορά, έχει βραβευτεί κατά καιρούς με περισσότερες από  22 διακρίσεις. Μέχρι σήμερα η Φαρμακοβιομηχανία που ίδρυσε ο Σταύρος Δέμος αποτελεί την πρώτη και μοναδική μονάδα παραγωγής πλαστικής αμπούλας στην Ελλάδα και επίσης την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ορών στην χώρα.

Η DEMO είναι πρώτη σε πωλήσεις στη Νοσοκομειακή  αγορά της Ελλάδας, ενώ περισσότερα από 1.500 σκευάσματα εξάγονται σε 80  χώρες σε όλο τον κόσμο.  Η εταιρεία είναι επίσημος  προμηθευτής του Παγκοσμίου Οργανισμού  Υγείας,  του  Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι 3 παραγωγικές μονάδες της DEMO, οι 21 γραμμές παραγωγής και οι 24 γραμμές συσκευασίας  σε συνδυασμό με της υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, την καθιστούν μία  από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης.

Επιπροσθέτως το  Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, που δημιούργησε η εταιρεία το  2005, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στην Ελλάδα. Η εταιρεία  απασχολεί σήμερα 850 άτομα, από 500 που απασχολούσε το 2011 -αρχή της κρίσης στην Ελλάδα.   Αξιοσημείωτη είναι η ίδρυση εντός του χώρου του εργοστασίου σύγχρονου ιατρείου για τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και Γυναικολογικού ιατρείου  για την κάλυψη των αναγκών  του γυναικείου προσωπικού που ανέρχεται  στις 450 γυναίκες εργαζόμενες. Η ενέργεια αυτή αποτελεί  Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία στο χώρο των εταιρειών.

Από το 1996 που η DEMO αποφάσισε να εστιάσει στη νοσοκομειακή αγορά, η εταιρεία έχει έναν εντυπωσιακό κύκλο εργασιών κάθε έτος. Το 2000,  €18.000.000, ποσό που έφτασε το 2008 στα €90.000.000, γεγονός που καταδεικνύει ένα ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του 20%. Σήμερα ο κύκλος εργασιών της Demo είναι €123.500.000, ενώ οι πωλήσεις στο εξωτερικό ανήλθαν για την ίδια χρονιά στο ποσό των €38.100.000.

Επιπρόσθετα, η συνεχής επένδυση σε βελτιώσεις της παραγωγής σε συνδυασμό με την άκρως πετυχημένη παρουσία  στο νοσοκομειακό χώρο, είχε αποτέλεσμα μια ακόμη πιο εντυπωσιακή ανάπτυξη της κερδοφορίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα κέρδη της εταιρείας αναπτύσσονται περισσότερο από 26% ετησίως.

Ταυτόχρονα, οι διεθνείς πωλήσεις αποτελούν όλο ένα και μεγαλύτερο μέρος των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, ξεπερνώντας το 30% των συνολικών εσόδων το 2015. Μια πραγματικότητα που συνάδει με την στρατηγική της δέσμευση για επέκταση της παρουσίας της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και για συμβολή της παγκόσμιας αγοράς στη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο