Κινήσεις προκειμένου να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς και να προσαρμοστεί στις νέες τάσεις που φαίνεται να διαμορφώνονται στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, επιχειρεί ο Όμιλος Euromedica. Παράλληλα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας συνεχίζει τις συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεών.

Ειδικότερα, έχουν προχωρήσει κάποιες επιλεγμένες επενδύσεις όπως για παράδειγμα το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο, εργαστήριο Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας που λειτουργεί στο Διαγνωστικό Κέντρο Euromedica Ανατολικής Αττικής στο Πικέρμι.

Όλα τα τμήματα του εργαστηρίου (αιματολογικό, μικροβιολογικό, βιοχημικό/ορμονολογικό και ανοσολογικό) καταλαμβάνουν χώρο 450 τ.μ. και διαθέτουν αναλυτές υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με κεντρικό σύστημα διπλής επιβεβαίωσης και παραλαβής των αποτελεσμάτων.

Επίσης, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο, η ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α.Ε.- EUROMEDICA Ρόδου προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης εταιρία MONDIAL εγκαθιστώντας για πρώτη φορά ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο-μονάδα, μία μικρή κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο με διασώστες στη Νότια Ρόδο.

Γενικότερα, ο Όμιλος Euromedica προχωρεί σε κινήσεις, έτσι ώστε να παίξει ενεργό ρόλο στις διαγραφόμενες προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής υγείας στην Ελλάδα μέσα από τις Συμπράξεις ιδιωτικών εταιρειών με το δημόσιο (ΣΔΙΤ),αλλά και μέσα από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

Και οι δύο αυτές τάσεις, φαίνεται να κερδίζουν σταδιακά έδαφος μεταξύ των φορέων, της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, ωστόσο χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις, σχέδιο και χρόνο προκειμένου να αποδώσουν καρπούς.

Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της Euromedica συνεχίζει τις συζητήσεις της με τις πιστώτριες τράπεζες, με στόχο την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της, καθώς πέρα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης (στροφή μέρους των πολιτών προς τη δημόσια υγεία εξ’ αιτίας του μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματός του) υπέστη βαρύτατες απώλειες από τις πολιτικές του rebate και του claw back που εφάρμοσε ο ΕΟΠΥΥ.

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο