Η Sanofi ανακοίνωσε την εξαγορά της Protein Sciences, μιας ιδιωτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρασκευάζει εμβόλια, με έδρα το Μέριντεν, στην πολιτεία Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Sanofi θα προκαταβάλει 650 εκατομμύρια δολάρια, και επιπλέον έως 100 εκατομμύρια δολάρια κατόπιν της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.

Η Protein Sciences έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Οκτώβριο του 2016 για το τετραπλό εμβόλιο κατά της γρίπης Flublok®. Το Flublok® είναι το μοναδικό εμβόλιο κατά της γρίπης που βασίζεται σε ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, το οποίο έχει λάβει έγκριση από τον FDA.

 "Η απόκτηση της Protein Sciences θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας κατά της γρίπης με την προσθήκη ενός εμβολίου που δεν βασίζεται σε καλλιέργεια του ιού σε αυγά” δήλωσε ο κ. David Loew, Executive Vice President, Sanofi και Head of Sanofi Pasteur, του τομέα εμβολίων της Sanofi.

"H Protein Sciences αναζητούσε ενεργά μια ευκαιρία να εξελίξει τις επιχειρήσεις της, ειδικά στις ΗΠΑ” δήλωσε ο κ. Manon M.J. Cox, President and Chief Executive Officer, Protein Sciences. “Ως μέρος της Sanofi Pasteur, αναμένουμε ότι το εμβόλιο Flublok® κατά της γρίπης θα ωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Sanofi Pasteur στο πεδίο των εμβολίων γρίπης.”

Η εξαγορά, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Protein Sciences, καθώς και την πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο