Η LEO Pharma αναδείχθηκε ηγέτης στον τομέα της διαφάνειας των κλινικών μελετών κατόπιν της δημοσίευσης των ευρημάτων από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η AllTrials.

Η LEO Pharma κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των 50 φαρμακευτικών εταιρειών που αξιολογήθηκαν. Η AllTrials είναι μια διεθνής εκστρατεία που επιδιώκει την καταγραφή κάθε κλινικής μελέτης, παρελθούσης και παρούσης, και την αναφορά των αποτελεσμάτων της. Η κατάταξη αξιολογεί το βαθμό δέσμευσης των εταιρειών στην πολιτική που ακολουθούν για τη δημοσιοποίηση εγγραφών, την περίληψη ευρημάτων, των ολοκληρωμένων εκθέσεων (CSR) και των προσωπικών δεδομένων ασθενών (IPD) από τις κλινικές μελέτες.

Η LEO PHARMA ως μία εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαφάνειας δεδομένων, υποστήριξε από νωρίς την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια, παγκοσμίως. Από τότε, το 2013, έως σήμερα η LEO PHARMA έχει καταστήσει διαθέσιμα στο κοινό τα δεδομένα κλινικών μελετών που χρονολογούνται από το 1990 και θα καταστήσει διαθέσιμα προσωπικά δεδομένα ασθενών, εφόσον ζητηθούν, σε πιστοποιημένους εξωτερικούς συνεργάτες/ερευνητές. Η δέσμευση της εταιρείας για διαφάνεια και επικέντρωση στον ασθενή εξελίχθηκε με την ολοκλήρωση ενός καινοτόμου έργου για την ανάπτυξη περιλήψεων σε κατανοητή γλώσσα για τους ασθενείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Σχολιάζοντας τη δημοσίευση του ελέγχου AllTrials, η Katherine Murphy, πρώην CEO του The Patients Association (και νυν Ανεξάρτητη σύμβουλος φροντίδας) δήλωσε:

«Καλωσορίζω τα ευρήματα του ελέγχου και την αυξημένη διαφάνεια στις κλινικές μελέτες, καθώς και εν γένει την έρευνα και την ανάπτυξη. Με ικανοποιεί ιδιαίτερα να βλέπω ολοένα και περισσότερες πληροφορίες να γίνονται διαθέσιμες στο κοινό σχετικά με τη διεξαγωγή των κλινικών μελετών, και εταιρείες σαν την LEO PHARMA να ηγούνται αυτής της προσπάθειας. Η διάθεση περισσότερων πληροφοριών στους ασθενείς και το κοινό, τους υποστηρίζει ώστε να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις και να κάνουν καλύτερες θεραπευτικές επιλογές».

Ο Kim Kjoeller, Executive Vice President για την παγκόσμια έρευνα και ανάπτυξη της LEO Pharma, δήλωσε:

«Η κατάταξη AllTrials αποτελεί μια ισχυρή επισκόπηση η οποία, ενώ βασίζεται σε εμπειρικά δεδομένα, ρίχνει φως στις συμπεριφορές και προσεγγίσεις που αφορούν τη διαφάνεια στον χώρο μας. Η LEO Pharma καλωσορίζει τον έλεγχο AllTrials και είμαστε ικανοποιημένοι που εισπράττουμε θετική αναγνώριση στη δέσμευσή μας να καταστήσουμε διαθέσιμη, χωρίς περιορισμούς προς εξονυχιστικό έλεγχο και μελέτη, τη βάση των επιστημονικών δεδομένων μας. Η LEO PHARMA έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στον στίβο των βιολογικών παραγόντων, γεγονός που αποτελεί αποφασιστική στροφή στην ιστορία της εταιρείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που κρύβει η νέα γραμμή ανάπτυξης της εταιρείας. Η δέσμευσή μας να μοιραζόμαστε το όραμά μας μέσω της έγκαιρης δημοσιοποίησης δεδομένων από τις κλινικές μελέτες είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την επιστημονική κοινότητα και να οδηγήσουμε το πρόγραμμα διαφάνειας των κλινικών μελετών στο επόμενο επίπεδο».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα