Τρέχουν και δεν φτάνουν οι πάροχοι για να μαζέψουν την απαιτούμενη ¨χαρτούρα" και να προχωρήσουν στις αγωγές που θέλουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ. Το σύνολο των αγωγών που προβλέπεται να κατατεθεί το αμέσως προσεχές διάστημα (από αρχές Οκτωβρίου μέχρι και μέσα Δεκεμβρίου) θα αφορά αποκλειστικά και μόνο το 2012. Ο λόγος των μαζικών αγωγών είναι ο κίνδυνος της παραγραφής των οφειλών μετά το τέλος της πενταετίας. 

Όπως μάθαμε, εκατοντάδες είναι οι πάροχοι από όλους του κλάδους υγείας που ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να συντάξουν τις αγωγές. Οι οποίες δεν θα είναι ομαδικές -σε επίπεδο δηλαδή θεσμικών  οργάνων - αλλά ατομικές, καθώς και τα οφειλόμενα ποσά διαφοροποιούνται.  

Πάροχος που ετοιμάζεται για αγωγή και με τον οποίο και συνομιλήσαμε, μας τόνισε ότι "χαλάλι" τα περίπου 2.000 ευρώ που θα χρειαστούν για την σύνταξη και την κατάθεση της αγωγής που θα γίνει σε διοικητικό δικαστήριο. Δεν σκοπεύει, όπως μας ανέφερε, να χαρίσει άλλα χρήματα της επιχείρησής του, που ήδη   πληρώνεται με "κουτσουρεμένα"  ποσά, αφενός με τις περικοπές που ισχύουν και αφετέρου με τις νέες εγκυκλίους που κάθε τόσο βγαίνουν, οι οποίες μειώνουν σε κάποιους Κωδικούς περαιτέρω τα ήδη συμφωνημένα κονδύλια. 

Αναρωτιέται δε…το Υπουργείο, και συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ, έχει ενημερώσει την τρόικα για τις οφειλές που εκκρεμούν από το  2012;

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο