Επείγον αίτημα συνάντησης μέσα στο Σαββατοκύριακο  έστειλε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα κάτωθι: 

1. Στα ανώνυμα και ανυπόγραφα  φύλλα υπολογισμού  OFFICE excel τα οποία στάλθηκαν από τον Οργανισμό και αφορούν τον συμψηφισμό   Rebate and Clawback 2014 και 2015, ενώ η συμφωνία που είχε γίνει σε κάποιες από τις συναντήσεις των συμβαλλομένων μερών ήταν να συμπεριληφθεί και το 2012, 2013, το οποίο παραγράφεται στα τέλη του 2017. Την εξέλιξη αυτή την είχαμε ήδη επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ.  
2. Η  πλήρης ασυμφωνία των λογιστηρίων των Κλινικών με το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ στους υπολογισμούς του τελευταίου. 
3. Στην πρωτοφανή για τον ΕΟΠΥΥ, ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας, πληρωμή μόνο 3 μηνών στους 9 μήνες και μάλιστα αποκλειστικά σε όσους δεν υποβάλλουν ενστάσεις. Αυτοί δε που υποβάλλουν για να διεκδικήσουν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους τιμωρούνται από τον Οργανισμό, όπως αναφέρεται στην επιστολή με αναίτια καθυστέρηση στις πληρωμές τους που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν και ξεπερνούν τους 12 μήνες.
4. Στα αποτελέσματα των παράνομων ιατρικών ελέγχων που διενεργούνται, 
5. Στον προγραμματισμό των πληρωμών, εάν γίνουν, των 3 τελευταίων μηνών του 2017. Από αρχές του έτους έχει πληρωθεί μόνο ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Απρίλιος, ενώ η επόμενη πληρωμή όπως φαίνεται πηγαίνει για τον Οκτώβριο.
6. Στο ύψος των περικοπών των ελέγχων που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως και το  75-90%. Περικοπές που πάντα επιβαρύνουν   συγκεκριμένους  παρόχους και όχι όλους. 
7. Στην διακοπή οικονομικής κάλυψης με ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ, αναδρομικά από 1-1-2017, την ώρα που πεθαίνουν ασθενείς γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτια διαθέσιμα Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ κανείς δεν απαντά τι μέλλει γενέσθαι με τον υποκωδικό των 21 εκατ. ευρώ που ενώ είχαν προγραμματιστεί να δοθούν στις κλινικές, τελικά σήμερα δεν έχει απαντηθεί που βρίσκονται αυτά τα χρήματα και αν τελικά θα τα πάρουν οι αρχικοί αποδέκτες.

Η επιστολή καταλήγει με τα εξής:  : "Επειδή βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επιχειρηματικής μας καταστροφής, της απώλειας της ψυχικής μας ηρεμίας, της οικογενειακής μας γαλήνης αλλά και της Υγείας μας, αναμένουμε τον ορισμό συνάντησης, για όση ώρα χρειαστεί και ζητάμε ειλικρινείς πεντακάθαρες απαντήσεις από εσάς διότι άλλα λέμε και άλλα γίνονται".

Εκτός από την προαναφερθείσα επιστολή, η ΠΕΙΚ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και όλες τις δυνατότητες που της παρέχει η δικαιοσύνη για την προστασία των κεκτημένων της. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει στείλει σε όλα τα μέλη της εξώδικη δήλωση για την κατοχύρωση των οφειλών που έχουν για το 2012 -από σήμερα ξεκινάνε και οι πρώτες καταθέσεις- ενώ το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η Ένωση σκοπεύει να μεταφέρει την αντιπαράθεσή της με τον ΕΟΠΥΥ και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''