Η Air Liquide επεκτείνει τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare στην Ιαπωνία με την εξαγορά της Sogo Sangyo Kabushiki Kaisha («SSKK»), μίας κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας με ισχυρή παρουσία στους τομείς φροντίδας υγείας στο σπίτι και ιατρικών αερίων, ειδικά στην περιοχή του Τόκιο.

Με παρουσία στην ιαπωνική αγορά εδώ και 60 χρόνια, η SSKK εξειδικεύεται στον τομέα των ιατρικών αερίων, προμηθεύοντας περισσότερα από 2.000 νοσοκομεία και κλινικές. Παράλληλα, διαθέτει εξειδίκευση στην παροχή φροντίδας στο σπίτι σε ασθενείς με αναπνευστικές παθήσεις, όπως υπνική άπνοια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια. Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί μία σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη του Κλάδου Healthcare σε τοπικό επίπεδο, καθώς ανεβάζει τον αριθμό των ασθενών που δέχονται υπηρεσίες φροντίδας υγείας στο σπίτι από την Air Liquide στην Ιαπωνία στους 20.000.

Αναγνωρισμένη για την κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού της, η SSKK απασχολεί πάνω από 150 εργαζόμενους και κατέγραψε κύκλο εργασιών περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ το 2016. Η Air Liquide θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού για να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητες της SSKK.

Η Ιαπωνία αποτελεί σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον τομέα Αναπνευστικής Περίθαλψης στο Σπίτι, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία. Η ανάπτυξη των υπηρεσιών φροντίδας υγείας στο σπίτι στην Ιαπωνία αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η χώρα διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα υγείας και οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης είναι προσβάσιμες σχεδόν στο 100% του πληθυσμού.

Με την εξαγορά αυτή, η Air Liquide ενισχύει την παρουσία της στην Ιαπωνία τόσο στον τομέα των ιατρικών αερίων που προορίζονται για νοσοκομειακή χρήση, όσο και στον τομέα φροντίδας υγείας στο σπίτι.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες του Κλάδου Healthcare, δήλωσε: « Με την εξαγορά αυτή, η Air Liquide συνεχίζει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στον Κλάδο Healthcare στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας, που παρουσιάζει σημαντικές δυνατότητες. Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τις ομάδες της SSKK στον όμιλο Air Liquide. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της SSKK με την εμπειρία της Air Liquide, μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερη αξία στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας και στους ασθενείς. Αυτή η εξαγορά, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ιαπωνία, θα συμβάλει επίσης στη μελλοντική μας ανάπτυξη».

Ο Κλάδος Healthcare της Air Liquide

Ο Κλάδος Healthcare της Air Liquide παρέχει ιατρικά αέρια, κατ’ οίκον ιατρικές υπηρεσίες, προϊόντα υγιεινής, ιατρικό εξοπλισμό και εξειδικευμένα συστατικά. Το 2016, εξυπηρέτησε παγκοσμίως πάνω από 15.000 νοσοκομεία και κλινικές, καθώς και 1,4 εκατομμύρια ασθενείς στο χώρο του σπιτιού τους.  O Κλάδος Healthcare του Ομίλου, απασχολεί συνολικά 15.000 εργαζόμενους και το 2016 κατέγραψε έσοδα €3.111 εκατ.

Η Air Liquide στην Ιαπωνία

Με παρουσία στην Ιαπωνία από το 1907, η Air Liquide εξυπηρετεί σήμερα 15.000 πελάτες σε όλη τη χώρα, ειδικά στον τομέα της Ηλεκτρονικής, και απασχολεί 2.000 υπαλλήλους. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης ένα Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας στην Tsukuba (κοντά στο Τόκιο) καθώς και ένα Κέντρο Μελετών & Κατασκευών στο Κobe. Η Ιαπωνία αποτελεί την έδρα των δραστηριοτήτων Έρευνας και Τεχνολογίας της Air Liquide τόσο για την Ασία όσο και για ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας