Συνάντηση έχουν το Σάββατο όλοι οι Σύλλογοι Ιατρικών Επισκεπτών ανά την επικράτεια, στην οποία θα συμμετάσχει και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών, προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις σε μία σειρά από θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Πρώτο και καλύτερο, τι θα γίνει με την φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων, θέμα για το οποίο θα υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την κατάργηση του Νόμου, αλλά και τις συναντήσεις που έχουν δρομολογηθεί με Επιτροπές από την αντιπολίτευση, καθώς βουλευτές έχουν κάνει σχετική επερώτηση στην Βουλή. 

Εξελίξεις για το προαναφερθέν θέμα και αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητά του υπάρχουν και από την πλευρά των εταιρειών. Όπως μαθαίνουμε, μία μόνο πολυεθνική έχει ενημερώσει ότι αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος για το προσωπικό της, ενώ οι περισσότερες ενημέρωσαν το προσωπικό ότι υπάρχει η δυνατότητα πλέον, των μικρότερων αυτοκινήτων, σπάζοντας τα συμβόλαια συνεργασίας με τις εταιρείες leasing. Κάτι που ενημέρωσε ότι προτίθεται να πράξει και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Το άλλο μεγάλο θέμα που πρόκειται να συζητηθεί αφορά τα καινοτόμα φάρμακα, τα οποία έχουν μπλοκαριστεί από τις περισσότερες εταιρείες, εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης εισόδου. Γεγονός, που σε συνδυασμό με την πολιτική εταιρειών να προμηθεύουν την αγορά με λιγότερα σκευάσματα προκειμένου να μειωθούν οι παράλληλες εξαγωγές, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεκπεραίωση της δικής τους δουλειάς. 

Στα πολύ επείγοντα θέματα προς επίλυση είναι και η δημιουργία Μητρώου στους Ιατρικούς Επισκέπτες.  Βασική λειτουργία του Μητρώου θα είναι να υπάρχει συνεργασία με τον ΣΦΕΕ, έτσι ώστε αν δημιουργείται κάποιο κενό σε θέση εργασίας να καλύπτεται κατά προτεραιότητα από στελέχη που την έχουν χάσει. Και αυτά είναι πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα το σύνολο των ιατρικών επισκεπτών είναι περί τα 3.000 άτομα, όταν πριν από μία επταετία ήταν περισσότερα από 5.000.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ερευνα στην Ευρώπη για το παράνομο εμπόριο και τη φορολόγηση των προϊόντων καπνού και νικοτίνης
Γιατί τα αγόρια μητέρων με HIV έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας και θνησιμότητας [μελέτη]
ΠΟΕΔΗΝ: Απέτυχαν τα απογευματινά χειρουργεία - ΟΕΝΓΕ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ