Η εταιρεία Valeant Pharmaceuticals International Inc. (VRX.TO) (VRX.N) δήλωσε αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, ότι θα πουλήσει την εταιρεία Sprout Pharmaceuticals  στους πρώην ιδιοκτήτες της, δύο χρόνια μετά την αγορά της εταιρείας για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το "ροζ χάπι" που έκανε η Sprout,  θα μπορούσε να είναι μια αγορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, οι πωλήσεις του  προαναφερθέντος σκευάσματος ήταν υποτονικές και πέρυσι η Valeant κατηγορήθηκε από τους πρώην ιδιοκτήτες της Sprout για την αποτυχία προώθησής του.

Η καταγγελία ανέφερε ότι οι πωλήσεις του χαπιού ανήλθαν σε λιγότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια το 2016, ποσό πολύ μικρότερο από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια που προοριζόταν για τον Ιούλιο του 2017.

Το σκεύασμα εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον Αύγουστο του 2015 και προορίζεται να ενεργοποιήσει σεξουαλικούς παρορμήσεις στον εγκέφαλο, ενώ λαμβάνεται καθημερινά.

Αλλά φέρει μια ισχυρή προειδοποίηση για δυνητικά επικίνδυνη χαμηλή αρτηριακή πίεση και λιποθυμία, ειδικά όταν λαμβάνεται με αλκοόλ.

Η Valeant δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πάρει το 6% επί των συνολικών πωλήσεων του σκευάσματος για την αύξηση της λίμπιντο, αρχίζοντας 18 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του έτους.

Η Valeant δήλωσε ότι θα παράσχει δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει τα αρχικά λειτουργικά έξοδα.

 

 

Πηγές:
Reuters.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα