Η Philips εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 4 έως 6% τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην αγορά της τεχνολογίας υγείας.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι εξαγόρασε Ολλανδική εταιρεία για να επικεντρωθεί σε ιατρικές συσκευές και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης. Τα κύρια τμήματά της πωλούν τώρα προϊόντα προσωπικής υγείας, όπως ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, και νοσοκομειακό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών σαρωτών υψηλής τεχνολογίας και εργαλείων απεικόνισης.

Ο πολυεθνικός όμιλος αναμένει ότι η συνολική αγορά τεχνολογίας υγείας θα αυξηθεί στα 200 δισ. ευρώ (233 δισ. δολάρια) το 2020 από 149 δισ. Ευρώ τώρα.

Οι πωλήσεις του πέρυσι διαμορφώθηκαν στα  17 δισ. ευρώ από την τεχνολογία της υγείας και, επανέλαβε τον στόχο πωλήσεών του για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και την υπόσχεση της ετήσιας μέσης βελτίωσης του περιθωρίου λειτουργικού κέρδους κατά 100 μονάδες βάσης.

Η ελεύθερη ταμειακή του ροή αναμένεται να ανέλθει σε 1-1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Philips ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 4% τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, με το περιθώριο κέρδους (EBITA) να διαμορφώνεται στο 12,8% το τρίτο τρίμηνο.

Πηγές:
Reuters.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα