Η Ευρωκλινική Παίδων,  συμπληρώνοντας 15 χρόνια πορείας στην παιδιατρική φροντίδα, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία,  το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη 13η Επιστημονική Ημερίδα, μία συνάντηση-θεσμό για τον Παιδιατρικό κλάδο στην οποία περισσότεροι από 200 παιδίατροι έδωσαν το παρών. Στην κατάμεστη αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»  παρουσιάστηκαν πολλά σύγχρονα θέματα της Παιδιατρικής που βρίσκουν  εφαρμογή στην κλινική καθημερινή πράξη.

Μερικά από τα θέματα, που αναπτύχτηκαν και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των ιατρών που συμμετείχαν, είναι οι ειδικές λοιμώξεις, οι αναπτυξιακές διαταραχές, η αντιμετώπιση συνήθων συγγενών  ανωμαλιών, ενώ επίσης έγινε και απολογισμός μίας πενταετίας του Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής (Λαπαροσκοπικής) Χειρουργικής της Ευρωκλινικής Παίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Χειρουργικής Παίδων, του St George’s Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου.

Η Ευρωκλινική Παίδων έχοντας μεγάλη εμπειρία στην φροντίδα των μικρών ασθενών και έχοντας φιλοξενήσει πάνω από 300.000 παιδιά, πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως η μόνη παιδιατρική κλινική στην Ευρώπη «φιλική προς τους ασθενείς» (PatientsFriendlyHospital), παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους.

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής στην εναρκτήρια ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ευρωκλινική Παίδων γιορτάζει! 15 χρόνια πορείας, πάντα κοντά στο παιδί. Έχουμε νοσηλεύσει και εξετάσει περισσότερα από 300.000 παιδιά και από φέτος είμαστε πλέον στο Κέντρο της Αθήνας. Επιπλέον η  13η Επιστημονική μας εκδήλωση εκτός από μία καλή ευκαιρία προσφοράς στην ενημέρωση της παιδιατρικής κοινότητας αποτελεί για εμάς ένα επιπλέον λόγο γιορτής καθώς γίναμε το πρώτο “Patients Friendly" παιδιατρικό νοσοκομείο της Ευρώπης»

Η Διευθύντρια Παιδιατρικού τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Κα Ελένη Τσάπρα δήλωσε ότι :«Κοινός στόχος των Επιστημονικών Ημερίδων που διοργανώνουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι να συμβάλλουμε κι εμείς στη διάδοση της γνώσης της ιατρικής επιστήμης και στην πληρέστερη ενημέρωση της Παιδιατρικής κοινότητας».

Η ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου