Διάκριση για την επένδυσή της στην κλινική έρευνα απέσπασε η Roche Hellas στα βραβεία αριστείας «Salus Index 2017», τα οποία απονεμήθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης. Το βραβείο εκ μέρους της Roche Hellas παρέλαβε ο κ. Σωκράτης Κουλούρης, Ιατρικός Διευθυντής της εταιρείας.

Ο κ. Κουλούρης ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι η Έρευνα και Ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την κουλτούρα της Roche. Όπως ανέφερε, η στρατηγική προσήλωση της Roche Hellas στην καινοτομία και στις κλινικές μελέτες μεταφράζεται στην πράξη, έχοντας επενδύσει τα τελευταία επτά χρόνια – παρά την οικονομική κρίση – περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε 85 κλινικές μελέτες. Τόνισε, επίσης, ότι για τη Roche Hellas είναι προτεραιότητα η πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες και επενδύει σε αρκετά προγράμματα πρώιμης πρόσβασης. Την τελευταία τετραετία, περισσότεροι από 100 ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν από απειλητικές ασθένειες για τη ζωή, απέκτησαν δωρεάν πρώιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουλούρης, «είναι αλήθεια ότι οι περιοριστικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του φαρμάκου, διαμορφώνουν ένα δυσμενές και αβέβαιο περιβάλλον. Παρ’ όλες τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες, εμείς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε – με ευαισθησία και υπευθυνότητα – στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας.»

Κλείνοντας, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο χώρο της υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές προς όφελος των ασθενών.

«Στον εν λόγω διάλογο μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά και αποτελεσματικά  προτείνοντας εναλλακτικά σχήματα αποζημίωσης και θέτοντας στη διάθεση της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων την πολύχρονη εμπειρία μας καθώς και εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία έχουν αναπτυχθεί και με τη συνδρομή της Roche Hellas. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των Ελλήνων ασθενών για απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται. Τώρα αλλά και στο μέλλον.», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλούρης.

Σχετικά με τα βραβεία Salus Index

Τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας Salus Index απονέμονται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φαρμάκου, της υγείας και της ομορφιάς και διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους σε θέματα κερδοφορίας, επενδύσεων, έρευνας και καινοτομίας, τόνωσης της απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς.

Αναλυτικότερα οι κατηγορίες για διάκριση οι οποίες βασίστηκαν σε αυστηρά κριτήρια ήταν: Α) με τα υψηλότερα κέρδη, Β) με τις περισσότερες προσλήψεις το διάστημα 2016-2017, Γ) που υλοποίησαν τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια το 2015-2016 και Δ) με τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα και καινοτομία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο