Ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ογκολογίας (Oncology NVS) της Novartis AG, κ. Bruno Strigini, ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρησή του από αυτό για προσωπικούς λόγους.  

Νωρίτερα, το 2017, η Novartis είχε ανακοινώσει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Joseph Jimenez θα παραιτηθεί από τη θέση του το 2018. Ο Vasant Narasimhan, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Φαρμάκων και Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, θα τον αντικαταστήσει με ισχύ από 1 Φεβρουαρίου 2018. Ο Narasimhan είναι μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής και εντάχθηκε στη Novartis το 2005.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα, η Novartis διέρχεται σήμερα ένα μεταβατικό στάδιο. Τον Μάρτιο του 2015, απέκτησε ορισμένα ογκολογικά προϊόντα από την GlaxoSmithKline  για 16 δισ. δολάρια, ενώ σε αντάλλαγμα, πώλησε τη δραστηριότητά της για τα εμβόλια κατά της γρίπης  για 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιανουάριο του 2015, η Novartis παραιτήθηκε από το Τμήμα Υγείας για τα ζώα το οποίο  μεταβίβασε στην Eli Lilly  για περίπου 5,4 δισ. δολάρια. 

Την ίδια στιγμή και τα φαρμακευτικά της σκευάσματα δέχονται έντονο ανταγωνισμό. 

Για παράδειγμα, η Βαλσαρτάνη, αντιμετωπίζει αυστηρό γενικό ανταγωνισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και την Ιαπωνία. Από την άλλη, η Ιματινίμπη έχασε την αποκλειστικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο του 2016. Η εταιρεία έχασε επίσης την προστασία του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το σκεύασμα στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2016. Η απώλεια της προστασίας των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για αυτά τα κορυφαία φάρμακα, υποστηρίζει η πηγ , βλάπτει τις πωλήσεις.

Όσον αφορά την απόδοση της επιχείρησης Alcon, ακριβώς επειδή δεν ήταν η αναμενόμενη, η  Novartis αποφάσισε να την μεταφέρει επιχειρηματικά στο τμήμα φαρμάκων της εταιρείας. Η Alcon θα επικεντρωθεί τώρα σε ιατρικές συσκευές, στα IOL, και στα αναλώσιμα πίσω από τον εξοπλισμό και τους φακούς επαφής.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο