Της Πέννυ Κούτρα

 

Στην εξαγορά brand καλλυντικών προϊόντων με ισχυρή παρουσία στις αγορές της Τσεχίας και της Σλοβακίας προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Σαράντη, ακολουθώντας τη βασική στρατηγική του διείσδυσης στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Η συγκεκριμένη εξαγορά αφορά επώνυμο σήμα, το οποίο κατέχει θέση απόλυτου leader στις συγκεκριμένες αγορές, με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 50%. Η παραπάνω κίνηση εκτός από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της θυγατρικής της Σαράντης  στην Τσεχία, οδηγεί παράλληλα τον όμιλο σε ίδρυση νέας θυγατρικής στη Σλοβακία, αφού η προσάρτηση του εν λόγω σήματος εκτιμάται ότι δημιουργεί την απαραίτητη κρίσιμη μάζα, που δικαιολογεί την ίδρυση αυτόνομης δομής.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το τίμημα εξαγοράς ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολυεθνικός ελληνικός όμιλος έχει ήδη δρομολογήσει τη μεταφορά της πλειονότητας της παραγωγής των καλλυντικών προϊόντων του στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, μια κίνηση η οποία συνοδεύεται από επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρώτο βήμα σε αυτόν τον σχεδιασμό είναι η απόκτηση οικοπέδου στον Αυλώνα(το οποίο ανήκε προηγουμένως στον όμιλο Aττικάτ) και το οποίο ο όμιλος απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι 1,971 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να ανεγερθούν νέες αποθήκες, όπου θα συγκεντρωθούν πρώτες ύλες και προϊόντα, απελευθερώνοντας χώρο στο εργοστάσιο του ομίλου στα Οινόφυτα.

Για το τελευταίο προβλέπεται επέκταση και παραγωγική ενίσχυση, ώστε να εξυπηρετήσει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών της  πλην των προϊόντων αεροζόλ (αρώματα), το κόστος παραγωγής των οποίων κρίνεται ασύμφορο στην Ελλάδα. Έτσι το συγκεκριμένο τμήμα προϊόντων θα συνεχίσει να παράγεται από τρίτους για λογαριασμό του ομίλου στο εξωτερικό. Ο κύριος όγκος παραγωγής ωστόσο των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών θα βρίσκεται στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του σχεδιασμού ο όμιλος προγραμματίζει να επενδύσει 20-25 εκατ. ευρώ το διάστημα 2018-2019.

Σήμερα το εργοστάσιο λειτουργεί σε full capacity, οπότε οι προσθήκες γραμμών παραγωγής κρίνονται επιβεβλημένες, προκειμένου ο όμιλος να εξυπηρετήσει τα νέα σχέδια που διαθέτει για την ανάπτυξη της κατηγορίας ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα